blank

PRL podržava zemljoradnike, ali ne i ukidanje zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda

blank

Neophodno je i proglasiti stanje elementarne nepogode kako bi se otklonile posledice sušne sezone i sanirala nastala šteta

Partija radikalne levice saopštila je danas da podržava zahteve zemljoradnika.

“Smatramo da su ovi protesti pokazatelj loše politike koja se sprovodi godinama unazad od strane sadašnje vlasti kao i prethodnih vlada – današnje takizvane demokratske opozicije. Ona se ogleda u sistematskom uništavanju malih proizvođača u korist krupnog kapitala, odnosno uvozničkog lobija. Takođe smatramo da država mora pospešivati sitnu poljoprivrednu proizvodnju i omogućiti zadrugarski način organizacije zemljoradnika.

Neophodno je i proglasiti stanje elementarne nepogode kako bi se otklonile posledice sušne sezone i sanirala nastala šteta.

Svesni smo da se na račun zemljoradnika čuva socijalni mir u zemlji i da se cenama otkupa poljoprivrednih proizvoda povlađuje uvoznom lobiju, kao i nakupcima koji profitiraju nauštrb direktnih proizvođača koji su prisiljeni da prodaju svoje proizvode po nerazumno niskim cenama.

Sistem subvencija treba pod hitno menjati i njime se mora omogućiti realno planiranje i plasman proizvoda, umesto sadašnjeg minimuma koji jedva obezbeđuje osnovnu reprodukciju. Direktni proizvođači su sistemski dovedeni su u neodrživo stanje u kome se danas nalaze i samo sistemskim merama se mogu rešiti nagomilani problemi.

Partija radikalne levice u načelu podržava zahteve poljoprivrednika, izuzimajući zahtev za ukidanje zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda, a imajući u vidu složenu ekonomsko-političku situaciju u Evropi i predstojeću zimu”, navedeno je u saopštenju.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

One response to “PRL podržava zemljoradnike, ali ne i ukidanje zabrane izvoza poljoprivrednih proizvoda”

  1. Ako poljoprivredni proizvodjac nema gde da skladisti svoje proizvode prinudjen je da za skladistenje debelo plati i onda mu to skladistenje pojede svu muku a nekad i vise od toga. Svi se debelo ocesu o proizvodjaca, svima lepo a njemu kako bude. Vocnjaci oko subotice se krce to su bila ogromna ulaganja iz vlastitog dzepa poljoprivrednika. Ogromne pare su date poznatim pojedincima za sadnju vinograda 2006 ili 2007 ne znam tacno ali za tri godine je sve postalo parlog. Tuzno je to i gledati. Neko uzme pare posadi i ne radi a neko ulozi sve sto ima krv, znoj i suze. Na sve to jos i elementarna nepogoda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.