blank

„Putokaz kroz lavirint” Ivane Stuparević

blank

Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo „Danilo Kiš” saopštila je da će u petak biti otvorena izložba fotografija Ivane Stuparević „Putokaz kroz lavirint”, s početkom u 19 časova i 30 minuta. Izložbu će otvoriti diplomirana umetnička fotografkinja Jovana Zarubica i akademski slikar Emil Kadirić, uz muzičku pratnju Nikole Radonjića i Valentina Rončevića.

„Ove fotografije su znakovi pored puta. Svuda su oko nas, samo je potrebno pažljivo posmatrati. Mali su podsetnik da zastanemo, promislimo i sve što radimo – radimo punim srcem. Ova kolekcija fotografija nastajala je u periodu od 2016. godine do danas i svaka otvara jednu sasvim posebnu priču. Budite prisutni, i zavirite u prizore na koje do sada niste obratili pažnju”, naveli su iz Fondacije „Danilo Kiš”.

Ivana Stuparević rođena je 16. jula 1998. godine u Subotici. Završila je Srednju ekonomsku školu i Nižu muzičku školu u Subotici. Svira violinu. Bavi se umetnošću i stvara i istražuje nove medije za izražavanje. Član je Kiš teatra Fondacije „Danilo Kiš” i gluma joj je najveća pasija.

Do sada je učestvovala na grupnoj izložbi fotografija na temu „Mladi u gradu”, nastalih tokom radionice fotografije Summer3p festivala 2015. godine, a najbolje fotografije su bile deo putujuće izložbe fotografija po Balkanu.

Kontinuirano radi na osvešćenju mladih i njihovom približavanju umetnostima, kako dramskoj, tako i likovnoj, vizuelnoj, muzičkoj, književnoj. Glas je nove generacije koja radi srcem i oseća svaki talas današnjeg doba.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.