blank

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD!

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD! prenosimo u celosti:

“Građani Subotice, njih oko tridesetak, su u subotu 6. aprila očistili deo šume, bivši kamp „313,“ koji su migrantske krijumčarske bande koristile za svoje kriminalne aktivnosti.

blank
Foto: NGG Subotica – NAŠ GRAD!

Očišćen je veliki deo kampa, sakupljeni otpad se selektovao i predao preduzeću “Fenix” iz Subotice koje se bavi reciklažnim otpadom. Predata je jedna količina aluminijuma od limenki, ambalaža od običnog lima i velika količina pvc ambalaže, dok će se sredstva od prodaje istog iskoristiti za kupovinu sadnica.

Akcenat akcije NGG Subotica – NAŠ GRAD! Bio je na reciklaži jer su velike količine ovog smeća razbacane po subotičkoj šumi, a vreme raspadanja ovog otpada je veoma dug proces koji pravi veliku štetu kako biljnom tako i životinjskom svetu u šumi.

Ovu akciju građana Subotice preneo je svega jedan lokalni medij, iako je poziv za praćenje aktivnosti i informacija poslata na sve adrese. Zašto je to tako!? Odgovor je prost.

U subotu, 6. aprila šumu su čistili aktivisti i članovi NGG Subotica – NAŠ GRAD! koji su tokom prethodnih godina bili najjaktivniji borci protiv loše politike ove vlasti u vezi migranata.

U subotičkoj šumi odvijali su se pravi teroristički okršaji bez skoro ikakve ozbiljne reakcije vlasti. Narušena je bezbednost građana, a članovi NGG Subotica – NAŠ GRAD! su se tome odupirali, u okvirima postojećeg zakona. Predlagali smo predsednici Vlade Republike Srbije Ani Brnabić da se donese Uredbu Vlade koja bi ograničila kretanje migranata dok smo na terenu reagovali na neprimereno ponašanje taksista. ali i mnogih pripadnika policije.

blank
Foto: NGG Subotica – NAŠ GRAD!

Sve te aktivnosti su bile izazvane reakcijama migranata, svakodnevnom pucnjavom i bacanjem ručnih bombi u šumi, ali i politikom zamajavanja građana koju su sprovodili visoki funkcioneri lokalne vlasti. NGG Subotica – NAŠ GRAD! je tada kao i sada bio i ostao uz građane Subotice!

Pri čišćenju subotičke šume i migrantskog kampa „313“ aktivisti su pored ogromne količine smeća našli i 93 metka za automatsku pušku. Ove druge akcije pri čišćenju subotičke šume koje su medijski ispraćene od strane lokalnih medija organizovala su udruženja koja se nisu protivila prisustvu migranata u šumi i koja su podržavala politiku vlasti oko problema migranata pa ih je samim tim lokalna vlast kroz javna preduzeća i podržala .

Subotička šuma je šuma svih nas i pozivamo sve građane da se odazovu na poziv NGG Subotica – NAŠ GRAD! u nekim narednim akcijama kao i da JKP Čistoća i zelenilo i Vojvodina šume podrže istu jer u demokratiji svi moramo imati jednak tretman. Sama akcija čišćenja naše šume je usmerena da se podstaknu čelnici gradske kuće, da ustanu iz svojih udobnih fotelja i krenu da rade na rešavanju mnogih problema koja su u njihovoj nadležnosti.

Subotička šuma je u nadležnosti grada Subotice, naime upravljač subotičkom šumom je JP Palić – Ludaš koje je osnovano od strane grada Subotice.

NGG Subotica – NAŠ GRAD! ima viziju kako se može i treba rešiti pitanje devastirane subotičke šume, pošumljavanja Subotice, oživljavanja Palića kao turističke destinacije ali i uređenja mnogih površina u delovima šume ali i jezera kao deo izletničke ponude grada Subotice”, navodi se u saopštenju NGG Subotica – NAŠ GRAD!

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.