blank

Smer za operativnog forenzičkog tehničara jedan od najatraktivnijih (VIDEO)

YouTube video

Jedan od najatraktivnijih smerova koje može da ponudi Srednja hemijsko-tehnološka škola je smer tehničara za operativnu forenziku. Ovaj smer je već treću godinu jedan od najpopularnijih i ova subotička srednja škola sledeće godine imaće prve maturante ovog smera. Subotička škola je prva koja je dobila ovaj obrazovni profil, a sada uz Kruševac, Beograd, Novi Sad i Niš, predstavlja jedan od pet centara gde se obučavaju mladi forenzički tehničari.

U današnje vreme svaka obrazovna ustanova mora da ponudi atraktivan program i da ide u korak s vremenom kako bi upisala novu generaciju učenika. Srednja hemijsko-tehnološka škola u Subotici jedna je od takvih škola koja se trudi da svake godine ponudi nešto novo i drugačije u sklopu svojih obrazovnih mogućnosti.

blank
Foto: Subotičke.rs

Operativni forenzički tehničar, posle srednje škole priprema se za nastavak obrazovanja na nekom od srodnih fakulteta, ali ako i odluči da ostane na diplomi srednje škole, posao može da potraži u Ministarstvu unutrašnjih poslova, na arheološkim istraživanjima, u bilo kojoj hemijskoj laboratoriji.

Koji preparat detektuje otrov, gde je nevidljivo mastilo i koja to supstanca pronalazi krv, zna prva generacija mladih forenzičara.

Inače, ova škola jedna je od nastarijih škola u Subotici i nedavno je proslavila 125 godina postojanja, a njene opremljene laboratorije, savremeni instrumenti, omogućavaju kvalitetnu stručnu praksu i osnovu za dalje usavršavanje.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.