blank

ŽFK Spartak overio jedanaestu uzastopnu titulu šampiona Srbije

blankPobedom nad ekipom Crvene Zvezde, četiri kola pre kraja prvenstva, „golubice” su osvojile jedanaestu uzastopnu šampionsku titulu.

Na Stadionu „Rajko Mitić” plavo-bele devojke nadvladale su domaćine ubedljivim rezultatom 0:4. U derbiju drugog kola plej-ofa na terenu je blistala Tijana Filipović, koja je bila i igračica utakmice.

Gošće su povele golom solo prodora Tijane Filipović nakon primljene lopte sa dvadeset metara udaljenosti od gola. Pred kraj prvog poluvremena ŽFK Crvena Zvezda imala je šansu da nulira rezultat nakon dosuđenog penala koji je iznudila Ana Šćepanović, ali je Milica Kostić uspela da proceni u kom uglu će završiti lopta Mirele Tenkov.

blank
Na početku drugog dela igre Mirela Tenkov doprinela je auto-golom da „golubice” dođu u prednost od 0:2. Nakon izvedenog kornera Milice Šarić, maestralna Tijana Filipović zatresla je protivničku mrežu, a samo dva minuta kasnije, Filipović postiže het-trik i stavlja tačku na utakmicu. Fudbalerke Spartaka proslavile su osvajanje prvog mesta pesmom na terenu.

Šampionski niz ŽFK Spartak počeo je 2011. godine i do danas nije prekinut. U dvadeset mečeva ove sezone, „golubice” su samo jednu utakmicu odigrale nerešenim rezultatom, dok su u svim ostalim utakmicama bile ubedljivo bolje od protivnika.

U petak 30. aprila, ŽFK Spartak gostuje u Nišu protiv ekipe Mašinac Trace. Utakmica je zakazana za 15 časova.

Foto: ŽFK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.