blank

Subotičani, srećan Dan grada! (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Subotica danas slavi svoj dan! Kao slobodan grad, od pre 244 godine, dobila je i epitet „kraljvskog“ sa svojim kraljevskim imenom – Maria Theresiopolis. Od tad, Subotica, kao najseverniji grad Srbije razvija se i raste, a 1. septembra u svečanom tonu, iz impresivne Velike većnice Gradske kuće, s ponosom nam se obraćaju zvaničnici našeg grada, ali i reprublike i pokrajine.

Titulu počasnog građanina, ove godine poneo je prvi čovek države, Aleksandar Vučić. Sve oči uprte se bile u predsednika države, koji je istakao važnost Subotice kao grada koji povezuje Srbiju sa Evropom.

blank
Foto: Subotičke.rs

Gradonačelnik Stevan Bakić, kao prvi čovek Subotice nije krio ponos što je imao priliku da se zahvali svima koji su došli da uveličaju svečanost povodom Dana grada.

Bakićevo obraćanje bilo je podsećanje na velike infrastrukturne i građevinske investicije koje su podržane od republičkog, pokrajinskog i gradskog nivoa vlasti, ali i zahvalnost svima koji su došli da uveličaju rođendan Subotice.

Nagrada Pro Urbe dodeljena je porodici Nezirović, vlasniku poslastičarnice „Pelivan“, kao kulturnom i „slatkom“ nasleđu grada, i doktoru Nandoru Šeljmešiju, urologu specijalisti.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Promenljivo oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 22 stepena Celzijusa. Kardiovaskularnim bolesnicima i osobama sa respiratornim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.