blank

Subotičanke okosnica srpske hokejaške reprezentacije na Svetskom prvenstvu

Ženska hokejaška reprezentacija učestvovaće treći put na Svetskom prvenstvu koje će se održati u Hrvatskoj od 11. do 17. marta, gde će nastupiti u 3. diviziji grupe A.

blank
Foto: Privatna arhiva

Okosnicu reprezentacije čine devojke iz Beograda, Novog Sada i Subotice. Iako su izuzetno mlade, neke imaju 15 godina, od malih nogu bave se klizanjem i hokejom. Prošle godine su osvojile zlatnu medalju u Izraelu a ove godine će nas 20 devojaka predstavljati na Svetskom prvenstvu u Hrvatskoj.

U Hrvatskoj će hokejašice pokušati da osvoje još jednu medalju u igrama protiv Bugarske, Ukrajine, Hrvatske, Litvanije i prezenretacije Rumunije. Iako se nadaju zlatnoj medalji – najvažnije im je da ostanu u istoj diviziji, onoj koju su zaradili na prethodnom prvenstvu.

Utakmicom protiv Rumunije, naše hokejašice juče su započele takmičenje, ali su poražene rezultatom 7:0. Danas srpske hokejašice igraju protiv Bugarske.

Da podsetimo,ovo su Subotičanke koje brane boje Srbije na Svetskom prvenstvu 3. divizije, grupa A, u Zagrebu: Ivet Vaštag, Lila Rac Sabo, Elena Sekulić, Sara Stantić, Ana Milodanović, Petra Gladić, Jovana Popov, Hana Rac Sabo i Anastasija Benčić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.