blank

Subotički simfonijski orkestar, Aco Pejović i Mikloš Fenje za Dan grada

blank

Program povodom obeležavanja Dana grada, organizovan u nekoliko celina, počeće u subotu i trajaće osam dana. U okviru centralne proslave, trodnevnog muzičkog programa, nastupiće Subotički simfonijski orkestar, Aco Pejović i Mikloš Fenje. Tome će prethoditi 4. Subotički polumaraton, zakazan za nedelju.

U okviru osmodnevnog programa biće organizovane i promocije knjiga, predstave, radionice, predavanja, filmske projekcije i izložbe u subotičkim ustanovama kulture, kao i hranjenje životinja u Zoološkom vrtu.

Kako je navela članica Radne grupe za organizaciju proslave Dana grada Jasmina Stevanović, ove godine će izostati program na maloj bini, na kojoj su inače nastupali učenici osnovnih i srednjih škola i članovi udruženja.

blank

‒ Ranijih godina je naša ideja bila da nam deca na maloj bini predstave sve ono što su tokom godina radili u svojim školama. Ove godine to ne može da bude realizovano, s obzirom na to da se nastava odvijala u drugačijim okolnostima i da učenici nisu bili u prilici da pripremaju programe, a da su udruženja tokom godine radila u otežanim uslovima – navela je Jasmina Stevanović.

Prvog septembra, u sredu, biće održana Svečana sednica Skupštine grada u 10 časova, čemu će prethoditi nastup Duvačkog orkestra i podizanje zastave grada.

Za utorak je zakazano Latino veče Subotičkog simfonijskog orkestra, za sredu nastup Ace Pejovića, dok će u četvrtak nastupiti Mikloš Fenje. Koncerti će biti održavani na velikoj bini na Trgu slobode, s početkom u 21 čas, a u slučaju kiše, program će biti održan u Hali sportova.

U četvrtak će gradonačelnik posetiti subotičko porodilište, te uručiti darove svim bebama rođenim na Dan grada.

blank

Zamenik gradonačelnika Imre Kern je naveo da ga raduje što su i u ovim uslovima uspeli da obezbede bogat program i čak trideset dve manifestacije u periodu od osam dana.

‒ Nadam se da će svako moći da pronađe neki program za sebe i da uživa. Od subote do petka će biti organizovan i gradski vašar u centru grada i mislim da je to dobra ponuda hrane, pića i rukotvorina i za goste i za naše sugrađane ‒ rekao je Kern.

Žika Savin, potpredsednik Sportskog udruženja „Horizont”, koje je organizator Subotičkog polumaratona pod sloganom „Trči kroz istoriju”, naveo je da su ove godine trku ograničili na 1.000 takmičara kad je u pitanju polumaraton i 500 takmičara na dečjim trkama, zbog situacije u vezi sa virusom.

‒ Na trasi ćemo imati oko 80 ljudi iz obezbeđenja i 120 volontera, po deset okrepnih stanica sa svake strane rute, od toga četiri sa muzičkim i zabavnim sadržajima, od Hale sportova do spomenika na Prozivci. Imaćemo pet stanica hitne pomoći, dva tehničara na biciklima sa defibrilatorima. Pomaže nam i Biciklistički klub „Spartak” sa svojih šest biciklista koji će pratiti prve i poslednje trkače ‒ poručio je Savin, dodajući da će pre glavne trke na Korzou, biti održane dečje trke koje počinju u 8 časova i 30 minuta i traju sat vremena.

Naveo je da nakon toga sledi obraćanje gradonačlenika i predsednika Skupštine grada, zagrevanje i glavna trka, koja počinje u 10 i traje do 13 časova. Ulice kojima će prolaziti trkači biće zatvorene od 9 do 14 časova.

blank

Kako je naveo umetnički direktor Subotičkog simfonijskog orkestra Miloš Nikolić, oni će, kao i da sada, nastupati sa pažljivo biranim i atraktivnim programom.

‒ Ove godine organizovali smo latino veče, te će Subotičani uz dobro poznate hitove imati priliku da čuju i jednog od najboljih svetskih tenora Belu Mavraka, koji je stalni član čuvenog orkestra „Johan Štraus”, koji vodi još čuveniji violinista Andre Rju ‒ poručio je Nikolić.

Aleksandar Medaković, direktor Turističke organizacije Subotice, koja je organizator Dana grada, naveo je da će biti organizovane besplatne pešačke ture u sredu i četvrtak, s početkom u 10, odnosno 13 časova.

blank

‒ Ove godine je izdvojeno oko 6 miliona i 300 hiljada dinara za Dan grada. U utorak, sredu i četvrtak turistički informativni centar radiće produženo, do 20 časova, kako bi svi sugrađani i turisti mogli da dobiju informacije koje su im potrebne ‒ zaključio je Medaković.

Kompletan program sa satnicom biće dostupan na sajtu Grada Subotice i na bilbordima u gradu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.