blank

U Savremenoj galeriji predstavljena mobilna aplikacija „Digitalni vodič” (FOTO+VIDEO)

YouTube video

U Multimedijalnoj sali Savremene galerije Subotica danas je predstavljena mobilna aplikacija — digitalni vodič.

Aplikaciju je predstavila kustoskinja Savremene galerije, Nela Tonković, koja je naglasila da će se kroz ovu aplikaciju galerija približiti korisnicima, posebno onima koji nisu u mogućnosti fizički da posete galeriju.

„Najbitnije nam je bilo da se približimo savremenim tokovima. Digitalni vodič je namenjen i onima koji nisu upućeni da naša galerija ima svoju umetničku kolekciju. Ovom aplikacijom smo želeli da se približimo i mladima. Vodič je interaktivan, sadrži razne kvizove, pa smo sigurni da će mladi kroz zabavu nešto naučiti”, rekla je Tonković.

blank

Savremena galerija konkurisala je za aplikaciju krajem 2021. godine kod Ministarstva kulture i informisanja, na konkursu „Digitalizacija savremenog stvaralaštva”.

Projektna menadžerka, Ivona Kiš Malinović, navela je da je aplikacija edukativnog karaktera i predstavlja izbor dela iz fundusa Savremene galerije.

„Sam digitalni vodič ima dva pristupa. Jedan je pregled kolekcije galerije, a drugi se sastoji od 4 kviza, sa po deset dela u kojima možete saznati nešto više o samim delima i autorima”, zaključila je Kiš Malinović.

no images were found

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.