blank

U subotu akcija uređenja i čišćenja šuma

blank

Udruženje ljubitelja prirode „Poželi želju” saopštilo je da će u subotu biti organizovana akcija uređenja i čišćenja subotičkih šuma, a kako su naveli, osim članova udruženja, dobrodošli su i osnovci i svi drugi građani Subotice i okoline.

Okupljanje je u 9 časova na autobuskoj okretnici na Kelebiji, odakle će se pešačiti oko kilometar do ulaska u šumu, gde će okupljeni početi sa čišćenjem.

Iz udruženja navode da je cilj očistiti divlju deponiju koja se nalazi na ulasku u šumski deo Daščanske šume, kako je navedeno, na samoj stazi markirane pešačke staze kroz Subotičku peščaru. Istakli su da bi otpad potom bio razvrstan i predat na reciklažu.

„Planiramo i postaviti dve table informativno-edukativnog karaktera koje bi imale cilj skrenuti pažnju posetioca na lokalne prirodne vrednosti i retkosti, kao i jednu tablu-podsetnicu o šumskom bontonu”, poručili su, dodavši da je obezbeđen neophodan alat u vidu lopata, džakova, rukavica i drugog, kao i osveženje za učesnike akcije.

Plan je da akcija traje do 11.45, kada će se svi učesnici zajedno vratiti do gorepomenute autobuske stanice, odakle će autobus krenuti ka gradu u 12.20.

Projekat će do novembra biti realizovan još dva do tri puta, a prijave za učešće na akciji moguće je izvršiti ovde.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.