blank

Udruženje „ZaJedno“ učestvovalo u akciji „Posadi svoj hlad”

blank

Udruženje za podršku osobama sa psihofizičkim smetnjama „ZaJedno“ organizovalo je sadnju pedeset stabala belog jasena, dobijenih u okviru akcije „Posadi svoj hlad” koja se sprovodi na nivou države.

Marija Martić, saradnica udruženja „ZaJedno“, izjavila je tim pvoodom da su njihovi odrasli članovi, uz pomoć članova porodice i prijatelja, učestvovali u sadnji belog jasena.

„Sadnja belog jasena bila je neka vrsta radne akcije za naše članove, što inače organizujemo jednom nedeljno. Međutim, sadnice smo im podelili pojedinačno, pa su oni sadili po dvorištima, baštama, ispred zgrada, na Radijalcu, Paliću, uz pomoć svojih prijatelja i porodice.

Na jednoj od prethodnih akcija sadili smo žito. Naši korisnici prate kako ono raste i to ih čini ponosnim. Sada smo im objašnjavali da će isto tako rasti i drvo, ali da je njemu potrebno mnogo više vremena. Ponosni su kad stvaraju nešto sami i kad vide rezultate toga. Mnogo im se dopala ova akcija i odmah su pitali kada će se ponoviti“, navela je Marija Martić.

Osim ozelenjavanja, cilj akcije je i borba za čistiji vazduh. Zasađeno je ukupno 30.000 sadnica belog jasena širom zemlje. Udruženje „ZaJedno” je jedino takve vrste koje je učestvovalo u ozelenjavanju svoje okoline.

Sledeća akcija je u planu na proleće, kada u ovom udruženju očekuju da će im grad dozvoliti da na jednoj lokaciji posade sve sadnice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.