blank

Uništeni natpisi “Subotica” na mađarkom jeziku, policija traga za vandalima

Natpisi “Subotica” na mađarskom jeziku uništeni su na Paliću i kod bikovačkog kružnog toka na južnom prilazu gradu. Velika svetleća slova su polomljena, a folija u bojama mađarske zastave je iskidana i skinuta, prenosi RTS.

blank
Foto: Subotičke.rs

Pre dva meseca završen je postupak postavljanja velikih natpisa “Subotica” – “Szabatka” na tri prilaza gradu, odnosno izlaza iz grada, a sada su na dva mesta, na Paliću i Bikovačkoj petlji, polomljeni natpisi na mađarskom jeziku sa folijom, odnosno zastavom Mađarske.

U subotičkoj policiji kažu da intenzivno tragaju za počiniocima. U Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici navode da slučaj za sada okvalifikovan kao krivično delo oštećenje tuđe stvari.

Tim povodom oglasio se predsednik Skupštine Vojvodine, Ištvan Pastor, koji je na Fejsbuku napisao da će učiniti sve da ti natpisi ponovo sijaju punim sjajem i da počinioci dobiju zaslužene kazne.

“Vandalizmu se mora stati na put, bez obzira na to od koga dolazi”, napisao je Ištvan Pastor.

Izvor: RTS

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.