blank

Vitlejem subotičke Franjevačke crkve najveći u Vojvodini

blank

Povodom Božića, najradosnijeg hrišćanskog praznika, u Franjevačkoj crkvi u Subotici napravljen je prikaz rođenja Isusa Hrista u Vitlejemu širok sedam, dubok četiri i visok pet metara za koga fra Zdenko Gruber, gvardijan ove crkve, tvrdi da je najveći i najlepši u Vojvodini.

„Figure ljudi izradio je fratar Ivan Krznar 50-ih godina prošlog veka. Tu su i brojne figure pastira sa njihovim stadima. Naravno, tu su prikazani Marija, Josip i Isus kao centralna figura, a sve to natkriljuju anđeli”, objašnjava fra Zdenko Gruber, gvardijan Franjevačke crkve u Subotici.

Prikaz Vitlejema u Franjevačkoj crkvi u Subotici svojom lepotom i bogatstvom prikaza Isusovog rođenja, svakog Božića privlači ne samo katoličke vernike već sve Subotičane i turiste koji uživaju u njegovoj umetničkoj lepoti kao i u duhovnoj poruci koju šalje svim ljudima.

„Poruka za nas je da treba da učestvujemo u životima jedni drugih na način da nas diraju i radost i žalost i nade i teskobe svih ljudi, tačnije da treba bolje da slušamo i čujemo jedni druge”, poručuje fra Zdenko Gruber, gvardijan Franjevačke crkve u Subotici.

Prikaz Vitlejema ogromnih razmera i velike lepote koji krasi Franjevačku crkvu svetog Mihovila Arkanđela u Subotici postavljen je uoči Božića koji vernici rimokatoličke veroispovesti slave po Gregorijanskom kalendaru, a svi koji to budu želeli moći će da ga pogledaju i u njemu uživaju do 18. januara 2022. godine.

RTV, Foto: Printskrin

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.