blank

Vodovod ipak obračunava zatezne kamate građanima koji su račune dobili sa zakašnjenjem

blank

Meštanima Kumičićeve ulice i drugih delova grada, koji su avgustovske račune prošlog meseca dobili sa zakašnjenjem, nakon isteka roka za plaćanje, Javno komunalno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” obračunaće zateznu kamatu, budući da, kako je u odgovoru našoj redakciji navedeno, to preduzeće nije odgovorno za kašnjenje računa.

U odgovoru Vodovoda našoj redakciji, prosleđenom danas, navedeno je da je od Pošte Srbije 29. septembra zatraženo objašnjenje za kašnjenje isporuka računa.

Petog oktobra Pošta Srbije je obavestila Vodovod da su računi u pojedinim delovima grada isporučeni sa zakašnjenjem zbog smanjenog broja poštara i povećanog odsustva radnika zbog zaraze virusom kovid 19.

“Imajući u vidu da za kašnjenje isporuka računa za avgust 2021. godine nije odgovorno Javno komunalno preduzeće ‘Vodovod i kanalizacija’ Subotica, korisnicima koji su uplatu izvršili nakon roka za plaćanje obračunata je zatezna kamata u skladu sa članom 2 Zakona o zateznoj kamati”, navedeno je u odgovoru Vodovoda našoj redakciji.

Podsetimo, našoj redakciji krajem prošlog meseca obratili su se stanari dela Kumičićeve ulice koji su tvrdili da su sve komunalne račune dobili tek 27. septembra, dva dana nakon isteka roka za plaćanje utrošene vode Javnom komunalnom preduzeću “Vodovod i kanalizacija”.

Meštane Kumičićeve zanimalo je da li je Vodovod znao, odnosno bio upozoren, da će njihovi korisnici u ovom delu grada račune dobiti nakon roka za plaćanje i hoće li im u tom slučaju kamata biti obračunata zbog zakašnjenja prilikom plaćanja.

Ovo nije bio jedini problem sa računima Vodovoda. Početkom septembra ovo preduzeće saopštilo je da su računi individualnih korisnika za jul i avgust obračunati na osnovu potrošnje iz istog perioda prošle godine zbog zbog isteka ugovora sa dosadašnjim pružaocem ove usluge.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.