blank

Grana prolaznici pala na glavu, polomila joj naočare

blank

Naša sugrađanka neće tužiti grad, jer, kako kaže, u njenom slučaju materijalna nadoknada nije presudna. Srećna je što nije ozbiljnije povređena i volela bi da drugi sugrađani ne budu izloženi sličnoj opasnosti

Subotičanki S. M, koja nije želela da obelodani svoj identitet, juče oko jedanaest časova pre podne, na pešačkoj stazi ispred pekare kod taksi stajališta preko puta zgrade Elektrovojvodine, pala je grana dugačka sedamdesetak centimetra na glavu, slomivši joj pritom naočare.

Naša sugrađanka nije želela da govori za medije, istakavši jedino da ne želi da tuži grad, jer, kako je istakla, u njenom slučaju materijalna nadoknada nije presudna. Srećna je, kaže, što je prošla bez ozbiljnih povreda i volela bi da drugi sugrađani ne budu izloženi sličnoj opasnosti.

blank

– Slučaj smo prijavili komunalnoj miliciji, ali oni nisu bili preterano zainteresovani za ovaj slučaj. Svi smo, pre svega, srećni što majka nije ozbiljno povređena, a njenu odluku da ne preduzima pravne korake razumemo i podržavamo je, iako bi gradske službe zaista trebalo da obrate više pažnje kako bezbednost prolaznika ne bi bila ugrožena na ovaj način – kaže za naš portal I. M, sin povređene žene.

blank

Advokat Dejan Lojpur za naš portal kaže da građani u ovakvim situacijama treba da se obrate komunalnoj policiji, kako bi bio sačinjen zapisnik i lekaru, kako bi povrede bile registrovane.

– Građani u ovakvim slučajevima ostvaruju pravo na nadokandu materijane štete, ali i nadokandu za pretrpljen strah i bol. Po sredi nisu izdašna obeštećenja, ali ih se ne treba odricati olako – kaže advokat Lojpur.

Foto: privatna arhiva

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.