blank

Vraćaju li se mališani u Poletarac?

blank

Vrtić „Poletarac” u Ulici Matije Gupca zatvoren je u junu iz bezbednosnih razloga, jer se na parceli do njega nalazi gradilište, a deca su privremeno premeštena u druge objekte Naše radosti.

Dva meseca kasnije, u utorak, roditelji su od vaspitača dobili obaveštenje da će se deca od idućeg ponedeljka vratiti u svoj matični vrtić – Poletarac.

S obzirom na veliku zabrinutost roditelja i bojazan hoće li mališani biti na sigurnom jer radovi i dalje traju i proizvode veliku buku, prethodna dva dana pokušavali su da stupe u kontakt sa upravom Naše radosti sa ciljem da dobiju zvanično saopštenje i obrazloženje nadležne inspekcije da je objekat bezbedan.

Roditelji su ostali uskraćeni za odgovore na pitanja kao što su to kako bi deca bila obezbeđena pri ulasku u objekat, tokom boravka u dvorištu vrtića, spavajući u svojim sobama u potkrovlju objekta, na koje je direktno naslonjena konstrukcija sa susedne parcele i slično…

Ipak, danas su isto tako od strane vaspitača obavešteni da mališani ipak neće poći u vrtić od ponedeljka, bez ikakvog dodatnog obrazloženja.

blank

Kako je navela jedna zabrinuta majka za naš portal, od uprave vrtića nisu dobili odgovore na pitanja ni u junu ni sada, iako im se mejlom obratilo više roditelja.

Istakla je da je njihov cilj da stupe u kontakt sa upravom, te da očekuju od njih da im se obrate, da se sastanu i sagledaju koje je najbolje rešenje za decu, te šta ih čeka od početka školske godine, jer je izvesno da radovi na gradilištu neće biti završeni.

Uprkos tome što je većina roditelja zabrinuta za povratak dece u Poletarac, kako je navela, u grupicama ima i onih roditelja kojima je to rešenje prihvatljivo i saglasni su sa tim da se deca vrate, pretpostavlja, iz praktičnih razloga, jer, podsetimo se, nekim višečlanim porodicama su deca bila raspoređena u više različitih vrtića.

Gradska uprava, kao ni uprava Naše radosti, od juče nisu odgovorile na pitanja naše redakcije, a koja se tiču povratka dece u Poletarac i njihove bezbednosti u objektu.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.