blank

Za sada većina učenika izabrala biologiju na maloj maturi

Pomoćnik ministra prosvete Milan Pašić izjavio je da se do sada 16.600 učenika izjasnilo koji će predmet polagati kao treći test na završnom ispitu i da je većina učenika izabrala da polaže biologiju.

blank
Foto: Unsplash

„Do sada se prijavilo 16.600 učenika, što je oko 26 odsto generacije, a 14.500 se prijavilo elektronskim putem“, rekao je Pašić za TV Pink.

Od prijavljenih, 35 odsto je izabralo biologiju, 28 odsto geografiju, 17 odsto istoriju, 10 odsto hemiju i devet odsto fiziku.

Učenici koji 2023. godine završavaju osmi razred bi trebalo da se od 1. do 30. decembra izjasne koji će test, od pet ponuđenih predmeta – biologija, geografija, istorija, fizika ili hemija, raditi kao treći test na završnom ispitu.

Nova.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, intenzivnim radom, rasvetlili su dva razbojništva i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Subotici, podneće krivičnu prijavu protiv dvadesetogodišnjeg

Detaljnije »
blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 10 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјna biometeorološka situacija za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.