blank

Zašto Tavankućani sami moraju da popravljaju atarske puteve?

blank

Subotički odbor Stranke slobode i pravde saopštio je da zahteva objašnjenje od ovdašnje gradske vlasti o razlozima zbog kojih meštani Gornjeg Tavankuta, kako je navedeno, sami moraj da popravljaju atarske puteve i to o svom trošku.

“U nemogućnosti da čekaju pomoć od Gradske uprave, Sekretarijata za komunalnu delatnost, energetiku i saobraćaj i Sekretarijata za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, građani Gornjeg Tavankuta su u subotu, trećeg maja, samoinicijativno otpočeli popravku atarskih puteva koji su bili na nekim delovima neprohodni i za traktore.

Da bi mogli da dođu do svojih parcela i obave predstojeće prolećne radove, zemljoradnicima su neophodni prohodni atarski putevi. U razgovoru sa samoorganizovanim meštanima-volonterima, saznali smo da su sve troškove popravke ovih atarskih puteva snosili sami oni, počevši od radne snage, preko mašina i goriva, a pri tom svima je poznata koliko je visoka cena goriva danas. Do kraja dana, zemljoradnici Gornjeg Tavankuta potrošili su ukupno 1.500 litara goriva”, navedeno je u saopštenju.

Subotički SSP podsetio je i da je, zvanično, u budžetu grada za razvoj poljoprivrede predviđeno 77.240.000,00 dinara, dok je za održavanje i upravljanje saobraćajnom infrastrukturom izdvojeno 471.968.000,00 dinara.

“Stoga od gradske vlasti zahtevamo hitan odgovor na veoma prosto pitanje: da li su meštani Gornjeg Tavankuta zaslužili neprohodne atarske puteve, imajući u vidu prethodno navedene sume novca koji su upravo građani Subotice, pa i Gornjeg Tavankuta između ostalog, obezbedili kroz svoje poreske obaveze? Ukoliko ne znate kako ili od čega da pomognete zemljoradnicima subotičkog atara, evo, predlažemo da od 45.000.000,00 dinara, koje ste izdvojili za izgradnju elektronskog video-nadzora nad građanima Subotice, deo tih sredstava preusmerite za popravku atarskih puteva”, navedeno je u saopštenju subotičkog SSP-a.

Iz Stranke slobode i pravde podsećaju da, kako je navedeno u saopštenju, imaju spreman program za obnovu i oporavak poljoprivrede u našoj zemlji koja je, nažalost, potpuno devastirana i uništena u poslednjih deset godina.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.