blank

ŽFK Spartak slavio protiv Kupsa za istoriju!

Fudbalerke ŽFK Spartak savladale su juče u Danskoj ekipu Kups Kuopio rezultatom 2:1 (1:1) golovima Doris Boaduwaae i tako se plasirale u završnu fazu kvalifikacija za Ligu Šampiona.

blank
Foto: ŽFK Spartak

Strelci: Boaduwaae 11., 63. minut za Spartak, Kroger 3. minut za Kups.

ŽFK Spartak: Škandro, Vučković, Slović, Langdok, Ostrem, Hansen, Filipović, Boaduwaa, Gajić, Stupar, Ćirić. Rezerve: Mihajlović, Baka, Belovan, Pavarin, Gaković, Ilić, Šarić, Marković, Uvalin.

Kups: Söderström, Siren, Siren, Rochi, Begoll, Kröger, Hartikainen, Sharts, Nora, Santamäki, Silva Santos. Rezerve: Pitkänen, Karjalainen, Kurosaki, Forsblom, Savolainen, Kauppila, Hahl, Ariyo, Kaikkonen, Niskanen.

Pre početka mini turnira domaćin HB Køge je važio za favorita, ali nakon pobede Finske ekipe nad Dankinjama porasle su i ambicije Subotičanki. Na kraju se pokazalo da su opravdano bile ambiciozne iako utakmica nije počela dobro za Spartak.

Već u 3. minutu KuPS izvodi aut sa desne strane, a lopta je ubačena skoro do peterca. U gužvi koja se stvorila pred golom najsnalažljivija je bila Aino Kröger koja je iz neposredne blizine poslala loptu u Spartakovu mrežu kraj nemoćne Jefimije Škandro.
Vođstvo Finkinja trajalo je svega 8 minuta, a proslavila se Doris Boaduwaa koja je u gužvi u šesnaestercu primila loptu i poslala je u mrežu za izjednačenje od 1:1.

blank
Foto: ŽFK Spartak

Boaduwaa umalo da se proslavi i u 26. minutu kada je postigla gol, ali pogodak nije priznat zbog ofsajda. Iz istog razloga nije priznat ni pogodak KuPSa u 89. minutu.

Tokom prvog poluvremena odnos snaga je manje, više bio izjednačen uz blagu inicijativu i prednost šampionki Finske. U drugom poluvremenu se može reći da je Spartak preuzeo inicijativu i bio za nijansu bolji, što se odrazilo i na rezultat.

U 63. minutu Ann Makenzi Langdok šalje loptu do Doris Boaduwaa koja se odlično snalazi pred golom i povisuje rezultan na 2:1 za Spartak. Makenzijeva je žarko želela pobedu svoje ekipe i nije prezala od prekršaja. U 48. minutu deliteljka pravde se odlučila da je kazni žutim kartonom. Moglo se očekivati da će stručni štab izvršiti zamenu, ali se to nije dogodilo i Makenzijeva je u 80. minutu dobila i drugi žuti karton zbog čega je morala napustiti igru. Sa igračicom manje, poslednjih 10 minuta, Finkinje su preuzele inicijativu i ozbiljno pretile golu Spartaka, a bilo je i nekoliko zaista opasnih situacija. Ovoga puta Golubice su igrale mudrije nego što su to činile pre dve godine u Holandiji, pa i po cenu opstrukcije igre. Zbog toga je Kaela Hansen dobila žuti karton u 90. minutu.

U kući fudbala u Nionu će se održati žreb 15. septembra kada će Spartak saznati ko će mu biti buduće rivalke.

Izvor: ŽFK Spartak

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.