blank

ŽFK Spartak ubedljiv protiv Klaksvika

Fudbalerke ŽFK Spartak juče su u Danskoj u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Šampiona ubedljivo savladale prvaka Farskih Ostrva ekipu Kaksvika rezultatom 7:0 (3:0) i tako se plasirale u finale grupne faze.

blank
Foto: ŽFK Spartak

Strelci: Slović 20., Pavarin 30., Boaduwaa 34., Filipović 56., Langdok 60., Stupar 62., Uvalin 76. minut za Spartak.

ŽFK Spartak: Škandro, Slović, Langdok, Hansen, Pavarin Martins, Filipović, Boaduwaa, Gajić, Šarić, Marković, Stupar. Rezerve: Mihajlović, Baka, Vučković, Belovan, Ostrem, Gaković, Ilić, Uvalin, Ćirić.

Klaksvik: Joensen, Ryan, V. Johannesen, Samuelsen, Joensen, Mohr, Hummeland, Patawary, Mohr, E. Klakstein, Benbakoura. Rezerve: Turi, Olsen, Patawary, Josephsen, Andreasen, Svarvadal, Johansen, Zachariasen, Hjelm, Joensen.

Odlično su odigrale golubice ceo meč i dominirale u svim segmentima igre ne dozvolivši protivniku da ih ugrozi. Već na poluvremenu Subotičanke su imale ubedljivu prednost, a u nastavku su samo potvrdile kvalitet.

Poveo je Spartak već u 20. minutu kada je Violeta Slović pogodila iz slobodnog udarca. Deset minuta kasnije, Kamile Pavarin na asistenciju Živane Stupar postiže drugi pogodak. Četiri minuta kasnije Stupar je ponovo asistirala, ovoga puta za Doris Boaduwaa koja postiže treći pogodak i postavlja konačan rezultat prvog poluvremena.

U nastavku su Subotičanke nastavile ofanzivno i postigle još četiri pogotka. Najpre je Tijana Filipović na asistenciju Kamile Pavarin povisila na 4:0 u 56. minutu, a četiri minuta kasnije na 5:0 povisila je Ann Makenzi na asistenciju Filipovićeve. Dva minuta kasnije u listu strelaca se upisuje Živana Stupar na asistenciju Milice Šarić. Konačan rezultat postavlja Nađa Uvalin na asistenciju Aleksandre Gajić.

U drugom polufinalnom meču igrali su Koge i Kups, a slavio je prvak Finske, Kups rezultatom 2:1. ŽFK Spartak će u subotu igrati finalni meč protiv Kupsa u kom će tražiti put u grupnu fazu Lige Šampiona.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.