blank

Kroz program dodele seoskih kuća naseljeno jedno selo

Vlada je donela Uredbu o izmeni Programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom u Srbiji za 2023. godinu, prema kojoj se povećeva iznos koji se izdvaja za tu namenu sa 895 miliona dinara koliko je prvobitno bilo predviđeno na nešto više od milijardu dinara, objavljeno je u Službenom glasniku (3. novembra).

blank
Foto: Pixabay

Nova ekonomija je pisala početkom ove godine da se od februara nastavlja program dodele seoskih kuća sa okućnicom. Tada je procenjeno da će biti oko 5.000 novih zahteva za ljude koji žele da žive na selu i da se bave poljoprivredom.

Ministarstvo za brigu o selu saopštilo je da je od početka ove akcije naseljeno jedno veliko selo.

Konkurs je bio otvoren do 1. novembra, a ukupan broj dodeljenih kuća biće 2.650, saopštilo je Ministarstvo za brigu o selu.

„Program dodele sredstava za kupovinu seoskih kuća nastavlja se početkom sledeće godine“, izjavio je Milan Krkobabić, ministar za brigu o selu, krajem oktobra prilikom potpisivanja još 120 ugovora za kupovinu kuća na selu i dodao da se „broj novih stanovnika približava cifri od 10.000, što je ravno jednom velikom selu Srbije ili jednoj prosečnoj opštini“.

Izvor: Nova Ekonomija

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.