blank

Asfaltirana Hrastova ulica u Železničkom naselju

blank

Hrastova ulica u Železničkom naselju je asfaltirana, a Balint Pastor, predsednikSkupštine grada, juč je, tim povodom, istakao da su pre asfaltiranja zamenjene dotrajale i zastarele vodovodne cevi, te da je proširena mreža pijaće vode. Ovom investicijom, kako Pastor mlađi tvrdi, biće rasterećen saobraćaj u okolnim ulicama. On je naveo da je za ove radove potrošeno 11 miliona dinara.

– Asfaltiranje je završeno pre nedelju dana. Na samo dva kilometara od centra Subotice, Železničko naselje je jedna od onih mesnih zajednica u kojima je ostvareno najmanje investicija u poslednjih nekoliko godina, rekao je Klaudio Mesaroš, predsednik Saveta.

On je naveo i da je sada Savez vojvođanskih Mađara bolje pozicioniran u gradu, u gradskom rukovodstvu i u Mesnoj zajednici, te da je to doprinelo da u Mesnu zajednicu stiže više investicija. Kako je naveo, u Mesnoj zajednici Železničko naselje nije bilo asfaltiranja ulica sedam godina.

blank

– Moraju se uzeti u obzir potrebe mesnih zajednica i obezbediti ljudima pristojne uslove za život, jer su i ove manje investicije preduslov da Subotica krene napred, istakao je Balint Pastor, šef poslaničke grupe Saveza vojvođanskih Mađara u Skupštini Srbije.

On je naveo i da su trenutno otvoreni konkursi u nekoliko republičkih ministarstava.

– Prethodnih dana smo pregovarali sa predstavnicima Ministarstva kulture u Beogradu, kako bi Subotica pobedila na konkursu „Gradovi u fokusu”, kako bismo obnovili fasadu Gradske biblioteke. Pored toga, Ministarstvo turizma takođe ima otvoren konkurs, na koji ćemo se prijaviti sa idejama vezanim sa Palić, naveo je Pastor.

Rekonstrukcija puteva nije se desila samo u Mesnoj zajednici Železničko naselje. Između ostalih, ulica Jovana Dučića na Makovoj sedmici nedavno je dobila grebani asfalt. Ova investicija olakšaće svakodnevni život za 10-15 domaćinstava, jer je ulica do sada bila neprohodna, dodao je Balint Pastor.

Panon RTV

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 26 stepeni Celzijusa. Očekuje se povolјna biometeorološka situacija u

Detaljnije »
blank

Bačka poražena u Vrbasu

Fudbaleri Bačke pretrpeli su ubedljiv poraz u pretposlednjem kolu Vojvođanskog Severa. Ekipa Aleksandra Kopunovića gostovala je drugoplasiranom Vrbasu i izgubila sa 4:0 (3:0). Strelci: Drakulović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.