blank

Bikovačke sportske igre u sportskom i humanitarnom duhu (FOTO+VIDEO)

YouTube video

Bikovo je ovoga vikenda bilo centar seoskih igara. Naime, po četrnaesti put, Udruženje građana “Udruženi pokrećemo selo” organizovalo je starinske igre koje su poznate od davnina: hodanje na štulama, velika praćka, punjenje đerma vodom, tragač, vuča traktora.

Celodnevni program okupio je meštane Bikova, ali i sve one kojima vreo dan nije bio prepreka za istinsko uživanje u prirodi. Ceo koncept seoskih igara organizovan je kao takmičarski na 10 poligona. Svake godine broj ekipa se povećava, ove godine ih je bilo 19, a cilj je sačuvati stare igre sa seoskim motivima i rekvizitima kao što su slama, štule, kukuruz.

Prošlogodišnji prvaci ponovo su ukrstili štule, kofe, vodu, kukuruz. “Specijalcima” se svideo seoski takmičarski program, pa su i ovoga puta učestvovali u bikovačkim igrama.

blank
Foto: Subotičke.rs

Najmlađi su igrali šah, crtali, ali i uživali u izložbi sitnih životinja koje je organizovalo Udruženje odgajivača sitnih životinja iz Subotice.

Samo takmičenje dobilo je i internacionalni karakter. Naime, jednu ekipu činili su i Indijac i Nigerijac, a kako sami komentarišu potpuno su se uklopili u domaću ekipu. Nemanja ne učestvuje prvi put na ovakvom sportsko-seoskom događaju i kao gradsko dete potpuno je očaran selom.

Igre su bile obojene bojama NURDORA, Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka. Humanitarni karakter najvažnije je obeležje ovih igara več četiri godine, jer sve što se zaradi ide na račun NURDOR udruženja.

Ovakve manifestacije iz svih nas izvuku samo najbolje kako bismo pomogli onima kojima je to najpotrebnije.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Golubice preletele Adu

Fudbalerke ŽFK Spartak upisale su i četvrtu pobedu u plej ofu Superlige. Subotičanke su savladale Slogu iz Zemuna na gostovanju rezultatom 6:0 (3:0). Strelci: Filipović

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.