blank

Gužve na Graničnom prelazu Horgoš (VIDEO)

YouTube video

Vikend je iza nas, kada se poslovično na graničnim prelazima sa Mađarskom ne vidi kraj koloni vozila i kamiona, ali i ova nedelja ne obećava. Vest da su gužve na granicama u letnjim mesecima nije nova, a ni neobična. Veliki broj putnika na graničnom prelazu Horgoš je sa vozilima koji imaju strane tablice, a najveći broj su turski državljani koji idu ka svojoj domovini.

Na izlazu iz zemlje na srpskoj strani čeka se do 20 minuta, dok se na međuprostoru, pred mađarskom granicom čeka nekoliko sati, najčešće sat i po.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ljudi već u ranim jutarnjim časovima, na temperaturama koje su teško podnošljive, nisu raspoloženi za razgovor, uglavnom traže način da se rashlade što efikasnije.

Možda je najteže držvnim službenicima koji pored jarosne vrućine rade u uslovima koji se ne mogu nazvati tako, obzirom na hiljade automobila, kamiona i autobusa, koji svojim isparenjima dodatno povećavaju ionako visoku temperaturu.

Granični prelaz Bački Vinogradi radi produženo od 7 do 22 časa, do septembra, bajmočki do ponoći, pa su to, između ostalih, alternative gde se može brže preži granica, bez predugog čekanja.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.