blank

Centralna proslava 111. Dužijance

blank

Danas će svečanom povorkom i prigodnim programom biti održana centralna proslava 111. Dužijance, u organizaciji Udruženja bunjevačkih Hrvata i Grada Subotice.

Svečanost će početi u Crkvi Svetog Roka, odakle će u 8 časova i 45 minuta bandaš i bandašica krenuti u povorci ka katedrali, gde će u 10 biti održano svečano euharistijsko slavlje.

U podne će početi svečana povorka kroz grad, te će bandaš i bandašica predati gradonačleniku hleb. U 19 časova će posetiti grob Blaška Rajića na Kerskom groblju, a u 20 časova će u centru grada početi Bandašicino kolo.

Prema rečima direktora udruženja Marinka Piukovića, u nedelju od 9 časova i 30 minuta do 12 časova i 30 minuta autobuske linije će saobraćati izmenjenom trasom zbog povorke.

‒ Nakon uspešne promocije Dužijance 2018. u Zagrebu, želimo da nastvimo sa promocijom i u drugim krajevima u našem okruženju, te ćemo 15. avgusta Dužijancu slaviti u Baji. Želimo i u Republici Mađarskoj da pokažemo duhovni i kulturni sadržaj Dužijance, onako kako to slavimo i u Subotici – proučio je Piuković.

Kako je naveo, tokom završne proslave će u centru grada biti postavljeni štandovi sa rukotvorinama, tradicionalnim jelima, kao i drugim suvenirima, te je pozvao sve sugrađane na proslavu 111. Dužijance.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.