blank

Fondacija “Ana i Vlade Divac” dodeljuje 32 RSK stipendije srednjoškolcima

blank
Fondacija “Ana i Vlade Divac”, u saradnji sa donatorima iz SAD, raspisala je konkurs za dodelu RSK stipendija učenicima koji 2021. godine upisuju prvi, drugi, treći ili četvrti razred srednje škole na teritoriji Republike Srbije.

Uslov za prijavljivanje učenika je uspeh u učenju (4,50 do 5,00) i vladanju i da je barem jedan roditelj ili staratelj imao izbeglički status u Republici Srbiji, a izbegao je iz Republike Hrvatske i to iz sledećih opština: Benkovac, Vojnić, Vrginmost, Glina, Gračac, Dvor, Donji Lapac, Drniš, Knin, Korenica, Kostajnica, Krnjak, Obrovac, Petrinja, Plaški, Slunj, Zadar, Caprag, Grubišno Polje, Daruvar, Okučani, Pakrac, Slatina, Beli Manastir, Vukovar, Dalj, Mirkovci, Tenja.

Prednost pri dodeli stipendija imaće kandidati koji do sada nisu dobijali ovu stipendiju.

Broj RSK stipendija za školsku 2021/2022. godinu je 32. Stipendije se isplaćuju mesečno, za vreme trajanja školske godine (10 meseci), u iznosu od po pet hiljada dinara.

Foto: Piksabej

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.