blank

Škola u Aleksandrovu proslavila školsku slavu (VIDEO)

YouTube video

Osnovna škola “Sveti Sava” u Aleksandrovu proslavila je školsku slavu i dan škole. Savindan je, zbog epidemijskih prilika, obeležen skromnije nego inače.

– Trideset tri godine, na ovaj dan setimo se čoveka koji je pomogao da unesemo svetlost u naše kuće, jer su, prema leegndi, ljudi pre njega mrak iznosili napolje iz kuća, dok ih Sveti Sava nije naučio da probiju prozore. Mi zaista treba da otvorimo i pustimo svetlost u ovim našom danima. Mi danas nismo omogli da dovedemo sve učenike na ovu svečanost, jer su na snazi mere opreza koje su neophodne, ali to ne znači da oni nisu učestvovaliu u svemu ovome – izjavila je za Subotičke.rs Milanka Stankić, nastavnica srpskog jezika koja je podsetila da je ova škola raspisala interni literarni konkurs “Sveti Sava je među nama”.

– Imali smo priliku da pesmu, koja je nagrađena, čujemo i u muzičkoj izvedbi koju su deca sama priredila – istakla je Milanka Stankić. – Naš zadatak je da svakodnevno budemo posvećeni obrazovanju, odnosno da ne budemo, kako su naše bake govorile, slepi kod očiju. Ovo je vreme “smart” telefona, a meni su važniji “smart” ljudi, na koje ćemo moći da se oslonimo sutra.

Direktor škole, Novica Pavlović, rekao je da je ova škola, osim što slavi Svetog savu, nazvana po tom svetitelju  i da svi pratimo davno zacrtani put i duh Svetog Save. Pavlović se zahvalio prosvetnim radnicima koji su, kako je rekao, u uteškoj situaciji organizovali nastravu po kombinovanom modelu i sve, zahvaljujući njima, funkcuoniše na zavidnom nivou.

Član Gradskog veća, Srđan Samardžić, izjavio je, pored ostalog, da je Sveti Sava svojim životom i delom ostavio primer kako treba živeti i kako se, kako je Samardžić istakao, postavljaju etički i moralni standardi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.