blank

Državni vrh Srbije čestitao Božić

blank

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je Božićnu čestitku nadbiskupu beogradskom i metropolitu Stanislavu Hočevaru i svim hrišćanskim vernicima koji Božić slave po gregorijanskom kalendaru, prenosi RTS.

“Vaša Preuzvišenosti, Vama, sveštenstvu i svim vernicima koji vreme računaju po gregorijanskom kalendaru, sa radošću čestitam Božićne praznike i Novu 2021. Neka nas radost Božića, tog veličanstvenog događaja rođenja Hristovog koji je pokrenuo i otkrio večnost svim naraštajima u svim vremenima, i danas nadahne da sa optimizmom i odgovornošću odgovorimo velikim izazovima koji se pred našu državu, njene građane i celokupno čovečanstvo postavljaju u predstojećoj godini”, naveo je Vučić.

Čestitajući Vam praznike, želim da Vas radost Božića nadahnjuje cele godine, kako biste uvek bili svedoci Blage Vesti snažeći najveće hrišćanske vrline ljubavi, vere i nade, dodao je predsednik u čestitki.

Čestitke beogradskom nadbiskupu Stanislavu Hočevaru i svim vernicima koji ovaj veliki hrišćanski praznik slave po Gregorijanskom kalendaru uputila je i predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić uz reči da nam u jednom od najtežih trenutaka u istoriji čovečanstva, najradosniji hrišćanski praznik pruža nadu i podseća nas da samo solidarni možemo da prebrodimo ova krizna vremena i dočekamo sigurniju i vedriju budućnost.

“Veliki izazovi sa kojima se suočavamo uče nas da ponekad fizička razdvojenost, neophodna radi čuvanja zdravlja i života najmilijih, predstavlja ustvari najveće zajedništvo, solidarnost i snagu. Želim da svi zajedno pokažemo tu snagu, veru i ljubav prema čovečanstvu i pomognemo da pobedi život”, navodi se u čestitki premijerke Brnabić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.