blank

Hrstić pogodio za opstanak!

Fudbaleri Spartaka gostovali su u Nišu ekipi Radničkog u 6. kola plej-aut Super lige Srbije. Subotičani su slavili rezultatom 1:0 (1:0) golom Srđana Hrstića i tako kolo pre kraja doveli sebe na korak do opstanka.

blank
Foto: FK Spartak

Strelac: Hrstić 14. minut za Spartak

Radnički: Stevanović, Jamkam (Petrov), Etongu, Varga, Stojanović, Pejović, St Marjanović Mesarović), Sa Marjanović (Mićin), Cvetković (Gaku), Škrbić, Belaković (Jovanović).

Spartak: Manojlović, Tanasin, Bugarin, Bogićević, Vitorović, Ado, Šimura (Marinković), Todorovski (Tumbasević), Stanić (Ubiparip), Hrstić (Đurasović), Rošević (Srećković).

Pred oko 3.000 gledalaca na Čairu, Spartak je u direktnom duelu za opstanak golom sa bele tačke osvojio sva tri boda, te kolo pre kraja prvenstva drži opstanak u svojim rukama.

Poveli su Subotičani u ranom delu meča, već u 14. minutu preko Hrstića koji je, nakon što mu je Stevanović odbranio jedanaesterac, odlično odreagovao i odbijenu loptu sproveo u mrežu. Nakon vođstva Subotičana domaćini su krenuli silovito na gol Manojlovića, ali su završnice bile slabe.

Drugo poluvreme nije donelo ništa novo, domaćini su pokušavali, ali je Spartak bio disciplinovan u odbrani i pun samopouzdanja. U 52. minutu umalo je Srećković duplirao prednost, ali je Stevanović odlično odbranio. Nekoliko minuta posle toga Škrbić je bio u dobroj situaciji pred golom Spartaka, ali mu je šut otišao preko gola.

Spartak je pred kraj susreta imao priliku preko Tumbasevića. Ipak, čuvar mreže Radničkog je po ko zna koji put odlično odreagovao. Spartak je do kraja uspeo da sačuva svoj gol i za Suboticu odnese sva tri vredna boda.

Tabela:

blank
Foto: Srbijasport

U poslednjem kolu Spartak u subotu na Gradskom stadionu dočekuje Radnik iz Surdulice.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.