blank

Humanitarna štafeta za malu Leonu Kovač

Humanitarna štafeta 2022 počinje u subotu, kada će sedam trkača krenuti u jutarnjim časovima sa Fontane u Subotici starim putem, sve do Hrama Svetog Save u Beogradu. 

Cilj ove manifestacije je da se skrene pažnja na sugrađanku Leonu Kovač kojoj su potrebna novčana sredsta kako bi mogla da nastavi dalje lečenje. 

blank

„Mi ne trčimo na vreme, trčimo da bismo skrenuli pažnju na Leonu Kovač. Štafetu trči ukupno sedam trkača, dok nam je osmi trkač rezerva. Menjaćemo se na deset kilometara, a imaćemo vozilo u pratnji, kao i medicinsko osoblje”, naveo je Dragan Đurđević, organizator humanitarne štafete. 

Trasa kretanja trkača je Subotica — Višnjevac — Čantavir — Bečej — Čurug — Titel — Perlez — Dunavac — Zemun do Beograda, odnosno do Hrama Svetog Save, a okvirno vreme predviđeno za trku je od 24 do 28 časova.

blank

„Čeka nas dug put trke dobre volje i voleo bih kada bi građani Srbije prepoznali ovaj naš čin i makar jednom porukom ispratili nas trkače na put od Subotice do Beograda. Mi smo svi rekreativci, tako da smatram da će ovo naše dobro delo doprineti širenju sveti da je stvarno izuzetno važno da budemo humani” — zaključio je Zoran Crnković. 

Pošaljite broj 1125 na 3030 i spasite život jednoj devojčici. 

blank

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas je Praznik rada

Međunarodni Dan radnika ili Praznik rada ima duboke korene u 130 godina tradicije radničkog pokreta i napora za poboljšanje uslova rada širom sveta. U znak

Detaljnije »
blank

Jak vetar

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 24 stepeni Celzijusa. Relativno nepovolјne biometeorološke prilike za većinu

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.