blank

Izložba „Jelka mojih snova‟ u galeriji Otvorenog univerziteta

blank

U galeriji Otvorenog univerziteta otvorena je izložba „Jelka mojih snova‟. Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka“ raspisao je likovni inkluzivni konkurs, na kom je, kako je navedeno, učestvovalo preko tri stotine radova iz šest država.

blank

Vajarka Andreja Petraković, članica žirija, ovom prilikom je izjavila da je njihova krajnja odluka bila ta da svi radovi budu nagrađeni.

– Vidi se da su se svi učesnici trudili, i čim se taj trud vidi i kad oni hoće nešto da izraze, tu odmah dobijamo kvalitet i komunikaciju – navela je Petraković.

U žiriju su bile i slikarka Danijela Vojnić Zelić i vaspitačica Branislava Bošnjak.

blank

Ilija Đukanović, član Gradskog veća zadužen za oblast socijalne zaštite i zdravstva, ovom prilikom je izjavio da Grad Subotica u potpunosti pruža podršku aktivnostima koje organizuje Dom za decu ometenu u razvoju „Kolevka‟, te da posebno podržavaju dnevni boravak za odrasle i dnevni boravak za decu.

– Ako pogledamo prethodne godine, mi smo 2016. za ove dve usluge opredelili 14,3 miliona dinara, a u 2021. godini 22,7 miliona dinara. Od 2016. svaku narednu godinu smo opredeljivali sve više sredstava kako bismo mogli da unapredimo usluge u ova dva dnevna boravka. Ovo jeste prilika da mi kao grad pozovemo roditelje i decu da dođu da pogledaju ovu izložbu i da vide šta su njihovi vršnjaci uradili. Grad će i u narednom periodu pružati podršku svim ustanovama socijalne zaštite u gradu i davati podršku svim aktivnostima – naveo je Đukanović.

Izložba je otvorena za posetioce do 26. ferbuara.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.