blank

Karavan „Digitalna ekspedicija“ u poseti Subotici

blank

Karavan digitalnih veština, pismenosti i bezbednosti „Digitalna ekspedicija” ovog vikenda je u poseti Subotici. Predsednica Vlade Ana Brnabić pokrenula je ovu inicijativu, kako je navedeno, da bi građani Srbije imali priliku da se upoznaju sa elektronskim javnim uslugama koje su dostupne na portalu eUprave, principima elektronske trgovine i osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostalim pogodnostima digitalnog prostora.

Biljana Barošević, pomoćnica ministarke Darije Kisić Tepavčević, saopštila je juče da je Srbija napredovala u oblasti digitalizacije, te je istakla da je cilj Ministarstva rada, zapošljavanja i boračkih i socijalnih pitanja da, u skladu sa kampanjom „Srbija bez barijera“, obezbedi jednake uslove za sve građane.

 

blank

Program Ujedinjenih nacija za razvoj – UNDP je takođe podržao karavan, s obzirom na to da sa pomenutim ministarstvom sprovodi projekat „Nove veštine za nove industrije – Nacionalni program prekvalifikacija za IT“, sa fokusom na prekvalifikacije za IT sektor za nezaposlena lica, uključujući i posebnu inicijativu za unapređenje digitalne pismenosti i digitalnih veština starijih građana i građanki.

Predstavnica UNDP-a Fransin Pikap kazala je da je ova organizacija zajedno sa Ministarstvom rada, zapošljavanja i boračkih i socijalnih pitanja obezbedila opremu za više instituta za javno zdravlje u Srbiji, među kojima je i Zavod za javno zdravlje Subotica, u cilju zaštite javnog zdravlja tokom pandemije i nakon nje, te da je sledeći korak isporuka IT opreme za korisnike Gerontološkog centra u Subotici, koji će proći i obuku za digitalnu pismenost.

blank

Član Gradskog veća zadužen za privredu Srđan Samardžić se juče zahvalio premijerki Ani Brnabić i partnerima projekta, te je istakao veliko zadovoljstvo što građani Subotice imaju priliku da saznaju mnogo korisnih informacija i bliže se upoznaju sa digitalizacijom i njenim prednostima.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Danas sunčano i toplo

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 27 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.