blank

Letnji vikend u Srbiji, temperatura i do 30 stepeni

Od danas ulazimo u stabilni i mirniji vremenski period. Biće sunčano i veoma toplo, očekuju nas prave letnje temperature, preko 25 stepeni, lokalno i do 30.

blank
Foto: Subotičke.rs

U polju temperature dolazi do priliva toplog vazduha iz Afrike preko Sredozemnog mora, u naše krajeve. Pored toplog vazduha stižu nam čestice saharskog peska, pa će uprkos sunčanom vremenu, nebo narednih dana biti zamućeno.

Jutros pretežno vedro u celoj zemlji, a slično će biti i u toku dana. Ovog petka očekujemo pretežno sunčano vreme, uz slab dnevni razvoj oblačnosti u drugom delu dana. Duvaće slab do umeren zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura preko 20 u celoj Srbiji, a loklano do čak 26.

Za vikend i u ponedeljak još toplije. Temperaura će mahom prelaziti 25 stepeni, a nije isključeno ni da dostigne 30. U narednim danima će biti pretežno sunčano bez padavina, kiša nas očekuje tek u noći na utorak, kada će doći i do pada temperature.

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Cene goriva u regionu

Šest vezanih neradnih dana tokom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika idealna su prilika za kraće putovanje, a mnogi građani Srbije kao vid prevoza za odlazak

Detaljnije »
blank

Danas pretežno oblačno

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 8 do 22 stepena Celzijusa. Biometeorološke prilike uticaće povolјno na hronično

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.