blank

Međunarodni susret oldtajmera i proslava jubileja

blank

U Subotici, na Paliću i na Zobnatici će u subotu biti organizovan 24. po redu Međunarodni susret oldtajmera, a Udruženje ljubitelja starih motornih vozila „Old timer”, osnovano 1996. godine u Subotici, proslaviće dvadeset pet godina postojanja.

Prema rečima Tomislava Vidakovića iz pomenutog udruženja, ovogodišnji susret je posebno značajan zbog godine jubileja.

‒ Mnogo toga se dogodilo za ovo vreme, formirao se veliki tim ljubitelja vozila i sličnih antikviteta koje pokreću motori. Počelo je davno, od deset entuzijasta, a danas naše udruženje broji više od pedeset članova koji su vredni kolekcionari. Neki ovo nazivaju sportom, neki kulturom, a neko u ovom vidi cilj da se družimo, ali i da našim gostima koji dolaze sa strane prezentujemo turističke potencijale Subotice, Palića i okoline ‒ poručio je Vidaković.

 

blank

Zahvalio se Gradu Suboticu, javnim preduzećima „Park Palić” i „Palić-Ludaš”, kao i Zoološkom vrtu i svim drugim institucijama koje su prepoznale značaj ovog događaja.

Za sada je dolazak potvrdilo oko 150 gostiju, a očekuje se više od 80 vozila.

‒ Očekuje nas izuzetno kvalitetna izložba, počevši od toga da će posetioci moći da vide Ford T, koji je star više od 100 stodina. On će stići iz Mađarske, ali biće i drugih izuzetnih vozila koje nemamo priliku da vidimo baš svaki dan na našim ulicama ‒ kazao je Vidaković.

blank

Risto Radulović je rekao da će susret ove godine trajati jedan, umesto tri dana, zbog pandemije virusa korona.

‒ Naše pripreme za susret traju pola godine i nismo znali kakva će biti epidemiološka situacija u Srbiji i regionu, pa smo odlučili da susret traje samo jedan dan, 10. jula ‒ kazao je Radulović i dodao da očekuju isti broj gostiju kao kad je manifestacija trajala tri dana.

Susret će početi u subotu ujutro okupljanjem članova udruženja i naših gostiju na Trgu žrtava fašizma. Ljudi će doći da se prijave, da popišemo ko je i odakle stigao, kojim vozilom, da doručkuju, da se pozdrave sa starim prijateljima.

Kako je naveo, oko 9 časova bi trebalo da krenu ka Paliću, gde će, tradicionalno, na Velikoj terasi biti otvorena izložba, koju će zainteresovani moći da posete do podneva. Nakon toga će se članovi udruženja i gosti uputiti ka Zobnatici, gde će provesti poslepodne. Gostima će tom prilikom biti uručene prigodne nagrade i plakete.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 11 do 23 stepena Celzijusa. Relativno povolјne biometeorološke prilike pogodovaće svim

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.