Subkultura

Memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele”

U petak počinje 27. Memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele”, na kojem će učestvovati omladinske reprezentacije Mađarske, Crne Gore, Azerbejdžana i Srbije. Utakmice će se igrati u Senti, Kuli, Bačkoj Topoli i Subotici.

Kako je navela član Gradskog veća zadužena za sport Nataša Aleksić, Memorijalni turnir „Stevan Vilotić Ćele” okupiće oko 150 fudbalera, čime će Subotica još jednom dokazati da je grad sportova.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!
‒ Subotica je i ovaj put domaćin, iako će se utakmice igrati i u drugim mestima. Sigurna sam da će Subotica opravdati epitet dobrog domaćina, da će svi uživati i da će organizacija, kao i prethodnih godina, biti na visokom nivou ‒ poručila je.

Sekretar Sportskog saveza Subotice Dejan Vuković kazao je da mu je drago što se turnir ponovo održava u našem gradu, posle godinu dana pauze zbog korone. Zahvalio se Fudbalskom savezu Srbije koji ih je prepoznao kao partnere za organizaciju, kako je rekao, dragog i važnog turnira.

‒ Turnir se u našem gradu održavao 25 od 27 puta i mislim da smo se time i pokazali kao dobri organizatori. Zahvalni smo klubovima koji su obezbedili terene za treninge, jer su reprezentacijama učesnicama neophodni i treninzi tokom turnira, a za to su nam pomogli fudbalski klubovi „Tavankut”, „Vinogradar”, „Spartak” i JKP „Stadion” ‒ rekao je Vuković.

On je podsetio da turnir postoji i održava se u Subotici zahvaljujući pokojnom sportskom novinaru Ivici Kajdočiju, te da su uveli da se dodeljuje specijalno fer-plej priznanje koje nosi njegovo ime.

Tim menadžer mladih reprezentativnih selekcija Dušan Gelić izrazio je zadovoljstvo što je Fudbalski savet Srbije ponovo u Subotici.

‒ Turnir „Ćele Vilotić“ je za nas značajan iz dva aspekta. Jedan je sportski, jer nam služi da se pripremimo za kvalifikacije koje nas očekuju. S druge strane nam je veoma važan jer na ovaj način želimo da čuvamo tradiciju na lik i delo čoveka koji je obeležio jednu fudbalsku epohu, a  koji je ceo svoj život posvetio radu sa mlađim kategorijama. Veoma je važno da nastavimo sa održavanjem ovog turinira i da podižemo nivo kvaliteta organizacije. Veoma sam srećan što smo ponovo ovde i nadam se da ćemo još dugo godina organizovati i dolaziti na ovaj turnir ‒ poručio je Gelić.

Na Gradskom stadionu u Subotici u petak će Srbija igrati protiv Azerbejdžana, dok će u Kuli u isto vreme biti odigrana utakmica između Crne Gore i Mađarske.

U nedelju će Srbija igrati protiv Crne Gore u Kuli, a Mađarska protiv Azerbejdžana u Bačkoj Topoli.

U utorak će Azerbejdžan igrati protiv Crne Gore u Senti, a Srbija protiv Mađarske na Gradskom stadionu u Subotici. Sve utakmice počinju u 16 časova i 30 minuta.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on vk
Share on telegram
Share on whatsapp

Povezane vesti

Piknik i koncert u šumi

Udruženje građana „Klara i Rosa“ u saradnji sa javnim preduzećima „Vojvodinašume“ i „Palić-Ludaš“, te udruženjima „Poželi želju” i „Četvrta Mini-Jugoslavija”, organizuje piknik i koncert u

Detaljnije »

Prijavite se na našu mejling listu

Besplatno jednom nedeljno stizaće

Vam najvažnije vesti na mejl.

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.