blank

Memorijana šetnja “Tanjinom stazom hrabrosti” u petak

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke Udruženje “Jedna uz drugu” u petak organizuje Memorijalnu šetnju “Tanjinom stazom hrabrosti” u znak sećanja na Tatjanu Antić.

blank
Foto: Subotičke.rs

Milica Pećerić, predsednica Udruženja, ističe da je Tatjana sada zvezda vodilja ovog udruženja koje će nastaviti da sledi njen put i njenu energiju koja je preneta na sve članice i nada se da će uspeti da nastave da rade dobro i kvalitetno kao što je ona radila.

blank
Foto: Subotičke.rs

Centralni događaj Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke biće propraćen bogatim programom, a sve u cilju podizanja svesti o potrebi prevencije.

Dr internista – onkolog Teodora Bagi istakla je da naša zemlja ne spada u razvijene zemlje, tako da imamo veću incidencu nego u razvijenim zemljama.

blank
Foto: Subotičke.rs

“U svetu je 9.2 miliona žena kojima je dijagnostifikovan zloćudni tumor, a od tog broja 15 posto su žene koje su ispod 45 godina. Tumori u ovoj grupi su najčešće karcinomi dojke, karcinom štitne žlezde, ginekološki tumor i drugi. U Srbiji godišnje između četiri i pet hiljada žena oboli od karcinoma dojke, što znači da svaka osma žena oboli od ove bolesti.

Naše pacijentkinje su obično preko 60 godina, ali dva posto pacijentkinja su ispod 35 godina. Od tog broja pet posto su žene ispod 40 godina. Znači, jako su mlade i to lečenje je vrlo traumatično, agresivno i obično predstavlja vrlo intenzivan period i za pacijentkinju i za porodicu. U našoj zemlji godišnje 1.300 žena izgubi bitku sa karcinomom dojke”, rekla je Bagi.

blank
Foto: Subotičke.rs

Zainteresovani se okupljaju u petak, u 16 časova i 30 minuta, na Gradskom trgu gde će uslediti kratki program Baletske škole “Raičević”. Nakon toga sledi zagrevanje i šetnja u pravcu Radijalca, nakon čega se šetači opet vraćaju u centar grada gde će se podeliti flajeri kako bi se probudila svest o potrebi prevencije. Nakon šetnje, u prostorijama Crvenog krsta će biti organizovani preventivni pregledi.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.