blank

Muzička škola u Sinagogi proslavlja veliki jubilej

Muzička škola ove godine proslavlja 155 godina postojanja. Ulaz za koncert u sredu je besplatan.

blank
Foto: Subotičke.rs

Tokom decenija rasla je i razvijala se da bi danas izrasla u jednu modernu vaspitno – obrazovnu ustanovu koja je stožer kulturnog života Subotice, istakla je direktorka Muzičke škole Dragana Nikolić i dodala kako ova škola obrazuje decu od 6 do 19 godina na srpskom i mađarskom nastavnom jeziku i broji preko 750 učenika.

Koncert kojim će učenici i nastavnici Muzičke škole obeležiti ovaj značajan datum održava se u sredu, 18. oktobra, od 19 časova u Sinagogi. Nastupiće će hor i simfonijski orkestar.

Pored značajnog ljubileja, Muzička škola proslavlja još jedan datum, 100 godina od smrti Ernea Lanjija, nastavnika, kompozitora, direktora subotičke muzičke škole, dirigenta Katedrale „Svete Tereze avilske”, vođe pevačkog hora zanatlija, osnivača Subotičkog gradskog orkestra i Subotičke filharmonije.

Po rečima Lenarda Gužvanjija izvodiće se kompozicije Ernea Lanjija, Ferenca Gala, Isidora Baića, Johana Štrausa, a nastupiće Simfonijski orkestar Muzičke škole.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 22 do 34 stepeni Celzijusa. Pogoršanje biometeorološke situacije izazvaće pojačanje tegoba

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.