blank

Na subotičkom sportskom aerodromu moguće noćno letenje

blank

Aero-klub „Ivan Sarić” saopštio je posredstvom svoje „Fejsbuk” stranice da letačke aktivnosti na Aerodromu Subotica od 1. aprila mogu da se odvijaju i noću.

„Dugogodišnjim velikim trudom i volontiranjem rukovodstva i pojednih članova Kluba obnovljena je dozvola za korišćenje Aerodroma Subotica (LYSU) i stekli su se uslovi da naš aerodrom postane jedini sportski aerodrom u Srbiji koji je opremljen rasvetom koja omogućava letenje i noću, kako avionima tako i ostalim vazduhoplovima i padobrancima”, poručili su iz Aero-kluba „Ivan Sarić”.

Dodali su da je realizovana i nova travnata pista dimenzija 800×30 metara, a da će pored dosad otvorenih centara za obuku pilota aviona, motornih zmajeva, paraglajdera i padobranaca, u narednoj nedelji otvariti i školu za pilote jedrilice i motorne jedrilice.

blank

„Zanimljivo je to što obuku za pilota jedrilice mogu upisati učenici sa napunjenih 14 godina uz saglasnost roditelja, a prijavu polaganja ispita za sticanje dozvole pilota jedrilice mogu izvršiti nakog napunjenih 16 godina”, naveli su.

Kako je navedeno, noćno letenje će proširiti mogućnosti obučavanja i letenja u svim sekcijama aero-kluba, i tako će, kako su naveli, postati jedini padobranski centar u okruženju koji u ponudi ima noćne skokove. Istakli su da je u planu „ejr taksi” manjim avionima sa 6-8 sedišta kojim će naši sugrađani moći da lete iz Subotice na destinacije po izboru.

Foto: Fejsbuk

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.