blank

Najstarija Subotičanka! (VIDEO)

YouTube video

Najstarija sugrađanka ove godine je Katica Kopilović koja ima 100 godina. Najstariji sugrađanin je Božidar Vrbica, koji ima 102. godine, a bračni par sa najdužim bračnim stažom su Đula i Ivan Gabrić koji su poslavili 70 godina braka. U organozaciji Crvenog Krsta Subotica vremešni Subotičani su dobili i simbolične poklone. Naša ekipa ragovarala je sa Katicom koja je 10. novembra napunila tačno 100 godina.

Najstarija Subotičanka koja je 10. novembra napunila jedan vek života zove se Katica Kopilović. Rođena 1923. godine, do pre tri godine je mogla da ode pešice do centra grada. Kako sama kaže, na noge više ne može, ali je zato ruke i pamet služe.

Voli da priča, priseća se prošlosti. Pamti događaje koji su joj se duboko urezali u sećanje. Govori sa mnogo ljubavi o svojim roditeljima, igrankama i zadovoljna je, okružena porodicom. Rođena je Subotičanka.

Njen muž umro je odavno, dece nisu imali, a ova vedra starica i danas pomno prati dešavanja preko malih ekrana.

Ne pije lekove. Nijedan. Malo jede, kaže da ne može, nema nijednog zuba. Ali je rado nazdravila rakijicom za svoj rođendan, zadovoljna što je u centru pažnje. Ne bi ništa menjala, osim…

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.