blank

„Netfliks” počinje da naplaćuje za sekundarne korisnike

blank

Početkom naredne godine, pretplatnička usluga striminga „Netfliks” uvodi novost – korisnicima ove platforme naplaćivaće se za svakog dodatnog korisnika sa kojim dele svoje pristupne podatke.

Zbog čega je ovo bilo očekivano?
Netfliks je u proteklom kvartalu doživeo ogroman pad broja korisnika i time naravno i gunitak novca, a kao drugo, ovo je već bilo pripremljeno pre, jer se u Latinskoj Americi već sprovodi pilot program u kojem video platforma naplaćuje dodatne takse za korisničke “podračune”, navode IT Vesti.

Drugim rečima, to će se sada proširiti širom sveta, a naplata će se u osnovi odnositi na svaki nalog koji imate na početnoj stranici servira. Izuzeci su nalozi koji pripadaju članovima istog domaćinstva.

Netfliks još nije objavio koliko će naplaćivati za dodatne naloge, ali u južnoameričkom pilot programu to je iznosilo oko četvrtinu iznosa za osnovni nalog, odnosno između 3 i 4 dolara.

Izvor: IT Vesti
Foto: pixabay

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.