blank

Počinju Bogorodičini dani

blank

Služenjem svenoćnog bdenja sa svetom liturgijom u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg, večeras će početi Bogorodičini dani, manifestacija koju deseti put organizuje Srpska pravoslavna crkvena opština u Subotici. Bdenje i liturgija počeće u 21 čas.

Bogorodičini dani tradicionalno počinju na Gospojinske Poklade i trajaće do Uspenja Presvete Bogorodice, Velike Gospojine, 28. avgusta.

U nedelju, na praznik Prenosa moštiju Svetog prvomučenika i arhiđakona Stefana, biće služena liturgija u istoimenom hramu na Kelebiji, s početkom u 9 časova. Toga dana biće obeležena i slava crkvene biblioteke, sa rezanjem kolača i osvećenjem žita u 19 časova.

Nenad Plavšić će 19. avgusta održati duhovnu tribinu „Dostojevski kao bogotražitelj” u Svečanoj sali Crkvene opštine, s početkom u 19 časova.

Biće organizovana i Smotra dečjih crkvenih horova. Novosadski, somborski i subotički horovi nastupiće 21. avgusta u Hramu Svetog Vaznesenja Gospodnjeg u 19 časova.

Dečje pozorište Subotica izvešće predstavu „Bilo dvaput u jednom Kraljevstvu” 25. avgusta u 18 časova na Vodicama.

Praznično bdenje će 27. avgusta početi u 18 časova na Vodicama.

Na Veliku Gospojinu, 28. avgusta, liturgija će biti služena u 9 časova, dok će večernje bogosluženje sa rezanjem kolača i osvećenjem slavskog žita biti u 18 časova na Vodicama.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.