blank

Pokrajinski zaštitnik građana donirao knjige obdaništu u Čantaviru

blank

Pokrajinski ombudsman prof. dr Zoran Pavlović donirao je danas knjige vrtiću u Osnovnoj školi „Janoš Hunjadi“, u Čantaviru. Dodeli knjiga prisustvovao je i predsednik Skupštine grada Subotice dr Balint Pastor.

Pokrajinski ombudsman je naveo kako je ovom posetom predškolskoj ustanovi u Osnovnoj školi „Janoš Hunjadi“ u Čantaviru želeo da skrene pažnju na značaj obdaništa, da poruči da je januar mesec knjige i da je jednim malim znakom pažnje prema današnjim domaćinima i knjigama za decu i odrasle želeo da podseti da treba da proširujemo naša znanja.

– Drugi razlog zbog kojeg smo danas ovde jeste što smo budućim roditeljima, čija će deca pohadjati ovo obdanište, doneli “Pismo roditeljstva” koje u sebi sadrži poruku roditeljima o pravima deteta, ali i o onim programima koji su trenutno važeći u svim predškolskim ustanovama, kako bismo zajednički pokušali da uzmemo ono što je najbolje i vidimo kako bismo mogli da ih unapredimo.

Ovo je program koji obuhvata aktivnosti ne samo predškolskih ustanova nego i lokalne samouprave i lokalne zajednice. Ova predškolska ustanova je, po nama, primer dobre prakse, zato što se na istoj lokaciji nalaze i obdanište i škola. Moramo da obratimo pažnju i na zaposlene i uslove u kojima oni rade. Želim da stvaramo još bolju zajedničku budućnost i da imamo puno dece koja treba da imaju sva prava i samo jednu obavezu – da budu srećna – podvukao je Pavlović.

Foto: Subotica.rs

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Lider dočekuje Žednik

Fudbaleri Lokomotive u nedelju 28. aprila dočekuju ekipu Žednika. Meč 18. kola Gradske lige igra se na pomoćnom terenu Gradskog stadiona od 17 časova. Pročitaj

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.