blank

Narodna stranka smatra da su razlozi poskupljenja struje neopravdani

blank

Vladimir Kovačević, član predsedništva i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Narodne stranke, konstatovao je da je struja od 1. februara poskupela za 3,4 odsto i to usred epidemije virusa korona i grejne sezone, što je, kako je naveo, 150-200 dinara po domaćinstvu. On je poručio da je to dovoljno da građani plate obećani „poklon“ države od 60 evra, ne računajući kamatu koju će narod platiti na pozajmljena sredstva države.

Narodna stranka upozorila je tim povodom da ne postoje opravdani razlozi za poskupljenje struje, jer cena uglja, koji je glavni energent u Srbiji, nije povećana.

Vlada Srbije je kao glavni razlog poskupljenja navela rast nameta za struju takozvanim povlašćenim proizvođačima električne energije koji proizvode struju iz obnovljivih izvora, ali i to da je struja u Srbiji najjeftinija u Evropi, smatraju u Narodnoj stranci. Ova stranka smatra da je razlog poskupljenja struje loše poslovanje EPS-a i minimalne dobiti koje nisu dovoljne za neophodne investicije.

Kovačević je naveo i da je poslednje poskupljenje struje iz 2019. godine otišlo na povećanje plata zaposlenih ili na sumnjive tendere, te da je samo tokom 2018. godine i 2019. godine mimo Zakona o javnim nabavkama nenamenski potrošeno 255 miliona evra.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Saopštenje NGG Subotica

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD! prenosimo u celosti: “NGG Subotica uputila je Zahtev čelnicima grada, gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru, načelniku

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.