blank

SSP: Dok je subotička privreda propadala, Karadžić se bogatio

blank

Subotički odbor Stranke slobode i pravde (SSP) izrazio je protest i, kako je navedeno, opšte nezadovoljstvo zbog odluke Skupštine grada Subotice da zvanje počasnog građanina dodeli Tomislavu Karadžiću, počasnom predsedniku Fudbalskog saveza Srbije.

“Sportski savez Subotice, na čelu sa generalnim sekretarom, izvesnim Dejanom Vukovićem, pored vrhunskih subotičkih sportista i sportskih radnika koji su osvojili pregršt medalja, kako na domaćim tako i na svetskim takmičenjima, predložio je Tomislava Karadžića za počasnog građanina našega grada. Kao obrazloženje, Vuković je naveo njegovu biografiju koja, uzgred budi rečeno, datira čak iz šezdesetih godina prošlog veka i u kojoj od prve do poslednje funkcije ne postoji praktično ništa drugo osim da je bio ili predsednik nečega ili direktor nečega, a vrlo često i jedno i drugo, kako to kod nas već ide. Naime, Tomislav Karadžić je bio rukovodilac najznačajnijih subotičkih privrednih giganata, poput 29. novembra i Agrosa, koji su propali i iza kojih su ostali samo dugovi i radnici na birou za nezaposlene”, navedeno je u saopštenju SSP-a.

Subotički SSP podseća da je u vreme raspada Jugoslavje i njene privrede Karadžićev privatni biznis procvetao, otvaranjem privatnog preduzeća Glorija.

“U teškim vremenima, tokom najveće krize, inflacije, ekonomskog embarga, sankcija i ratova devedesetih neki ljudi su postali enormno bogati, a jedan od najprofitabilnijih poslova je bio uvoz nafte i naftnih derivata. Dok je ogromna većina građana s mukom sastavljala kraj sa krajem, pojedinci su sticali bogatstvo o kojem je prosečan građanin mogao samo da sanja, a često mu ni u snovima to nije polazilo za rukom. Zato se pitamo da li u svemu ovome ima išta časno?”, navedeno je u saopštenju.

Iz SSP-a navode da je ime Tomislava Karadžića, kako je navedeno, sinonim za nameštanje fudbalskih utakmica i nasilnički odnos prema fudbalskoj struci.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

Saopštenje NGG Subotica

Saopštenje NGG Subotica – NAŠ GRAD! prenosimo u celosti: “NGG Subotica uputila je Zahtev čelnicima grada, gradonačelniku Stevanu Bakiću, predsedniku Skupštine grada Balintu Pastoru, načelniku

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.