blank

Položeni venci na spomenik povodom godišnjice NATO bombardovanja

Subotičko Udruženje ratnih veterana “Udruženje za zaštititu prava boraca i građana”, kao i predsednik SUBNOR-a Aleksandar Toković, danas je položilo vence na spomenik “Njihovoj vernosti” u Rajhlovom parku, povodom obeležavanja 25 godina od početka NATO-bombardovanja.

blank
Foto: Subotičke.rs

Aleksandar Panić je ispred udruženja ratnih veterana istakao, kako je za vreme NATO agresije koja je trajala 11 nedelja, Subotica gađana sedam puta projektilima razorne moći. Te godine, 1999-te, četvorica Subotičana su poginula na Kosovu i Metohiji: Josip Sič (46 godina), Zoltan Olajoš (20), Goran Olka (20), Vladimir Mirkov (20).

Po rečima PAnića Subotica je tokom NATO agresije pogodio privatne kuće na Malom Radanovcu. Potom je gađana Meteorološka stanica na Paliću, nekoliko puta, sa projektilima od kojih je jedan i dalje u jezeru. Iako su, po rečima Panića, dva puta dobijena sredstva za vađenje bombe iz palićkog jezera, to se nikad nije uradilo. Gađan je i radio – relejni toranj koji je u bombardovanju i oštećen.

blank
Foto: Subotičke.rs

Aleksandar Panić je izneo pohvale za ideju gde su na svetlećim bilbordima kod hotela Patria, ispisana sva imena poginulih u NATO agresiji od pre 25 godina, istakavši kako samo ovo udurženje obeležava ovaj tragični datum:

“Izgleda da nikoga nije briga za ovo, možda i jeste ali se nema vremena da se poklone ljudima koji su svoj život dali da bi svi mi živeti”. Odana je počast poginulima minutom ćutanja i položeni su venci na spomeni “Njihovoj vernosti”.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Uhapšen zbog razbojništva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici, brzom i efikasnom akcijom, uhapsili su A. S. (1993) iz Subotice, neposredno nakon što je izvršio krivično delo razbojništvo.

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.