blank

Poslanici Skupštine Srbije u utorak o ministarstvima, nova Vlada imaće 25 resora

blank

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić sazvao je za sutra u 12h sednicu parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o ministarstvima, koji je podnelo 148 narodnih poslanika.

Prema Predlogu izmenama i dopuna Zakona o ministarstvima, objavljenom na sajtu parlamenta, nova vlada imaće 25 resora, dok je prethodna Vlada imala 21. ministarstvo i dva ministra bez portfelja.

Za razliku od prethodne Vlade, u novoj će resori trgovine, turizma, i telekomunikacija biti razdvojeni. Formiraju se Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, kao i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija. Informisanje je u prethodnoj vladi delilo resor s kulturom.

O turizmu će voditi brigu novoformirano Ministarstvo turizma i omladine. Stoga ćemo i umesto Ministarstva omladine i sporta, u budućoj Vladi imati ministarstvo koje će se baviti samo sportom.

Umesto Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vlada će ubuduće imati odvojena ministarstva za prosvetu i za nauku, tehnloški razvoj i inovacije.

Biće formirano i novo Ministarstvo za javna ulaganja.

blank

Izvor: N1

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.