blank

Radenko Martić: Da mogu, zabranili bi nam i osmeh

blank

Zašto je Gradska izborna komisija zasedala u vreme sinoćne konvencije na Platou Zorana Đinđića, zbog čega je prisustvo dela opozicionih članova bilo onemogućeno?

Lider Dveri u Subotici, Radenko Martić, podsetio je da je 16. sednica Gradske izborne komisije zakazana i održana juče u 18 časova, iako je javnosti bilo poznato da je u isto vreme, ali znatno ranije, bila zakazana konvencija opozicione koalicije na Platou Zorana Đinđića i da su, samim tim, njihovi članovi pomenute komisije bili uskraćeni da prisustvuju ovoj sednici.

“Sasvim sigurno je da bi održavanje takve sednice bilo otkazano u vreme kada bi se na trgu u Subotici građanima obraćao aktuelni predsednik Aleksandar Vučić”, naveo je Martić u saopštenju.

Martić je u saopštenju naveo da je pre usvajanja dnevnog reda pomenute sednice predstavnik koalicije Dveri – POKS u Gradskoj izbornoj komisiji skrenuo pažnju na takav odnos prema opoziciji, rekavši da to nije fer, jer su oni koji su zakazivali sednicu dobro znali za okupljanje n aplatou i održavanje sednice su mogli da odlože makar za sat.

“Tokom izlaganja u okviru treće tačke dnevnog reda, zamenica sekretara komisije se u jednom trenutku direktno i sa nipodaštavanjem, kako drugačije to nazvati, obratila našem članu komisije pitanjem: „Vama je nešto smešno?“, jer je, pretpostavljam, videla blagi osmeh na licu dotičnog, iako se čovek nije smejao. Čak i da se naš član komisije zaista smejao, takav nastup i obraćanje, u osnovi, predstavljaju izraz nepoštovanja njega lično, a i naše koalicije koju on predstavlja”, naveo je Martić.

Martić je istakao da je predstavnik Dveri i POKS-a u Gradskoj izbornoj komisiji po svim tačkama dnevnog reda bio uzdržan, dok su svi ostali predstavnici, i vlasti i prisutne opozicije, glasali “za” sve predloge.

“Posebno je simptomatično,da niko od ostalih članova opozicije nije imao primedaba, niti je reagovao na bilo koji način. Šta ovaj „mali događaj“ pokazuje? Pokazuje nam da je predstavnicima opozicije zabranjeno da ukažu na bilo kakvu neregularnost, netoleranciju počinjenu od strane vlasti.

Ovakav odnos predstavnika vlasti u Gradskoj izbornoj komisiji prema predstavnicima drugih političkih stranaka i koalicija nije prihvatljiv. Jer, da se neki od njih pitaju oni bi nam i osmehe zabranili!

Dveri su se uvek zalagale za politiku u kojoj drugačiji stav i mišljenje treba uvažavati, a ne omalovažavati. Iako je, u ovom slučaju, sprečeno učešće predstavnika druge političke opcije u radu komisije i mi kao stranka nismo direktno oštećeni, to nam ne smeta da jasno iznesemo svoj principijelan stav o tome”, naveo je Martić.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.