blank

SAOPŠTENJE DVERI O javnoj nabavci za uređenje atarskih puteva

blank

Gradski odbor Dveri Subotica saopštio je da su svi subotički mediji objavili kako je 23. aprila gradonačelnik Stevan Bakić u Novom Sadu potpisao ugovor o dobijanju dvadeset miliona dinara od Pokrajine za uređenje atarskih puteva u Subotici.

Oni pak smatraju da vest od 10. maja, kako je firma „Ekstra-Auto Transport d.o.o” dobila još jednu javnu nabavku za uređenje atarskih puteva na teritoriji grada Subotice u iznosu od 39,978,600.00 dinara sa pdv-om, od predviđenih 40 miliona, nije objavio nijedan portal.

„Pre par godina Dveri iz Subotice su baš ukazivali na sumnjivu javnu nabavku u izvođenju istog izvođača radova, kada je grad eksperimentalno potrošio šest, sedam puta više para jer se u kuhinji SNS-a kreirala ideja da se uređenje atarskih puteva radi sa metodom cementne stabilizacije. Posle tri meseca su se pojavile rupe na istom tom putu a niko nije odgovarao za prosto rečeno bačene pare. To nije smetalo lokalnoj vlasti da istu tu firmu uvede i u naredne poslove, tako da od tada izvode mnoge radove u Subotici, zimsko održavanje puteva već par godina za redom, atarske puteve, uređenje kanala. To čine samo ako su javne nabake većeg iznosa”, navedeno je u saopštenju subotičkih Dveri.

Iz Dveri su naveli da bi sadašnja vlast promenila kadrove koji rade na smišljenom raspisivanju javnih nabavki ukoliko bi želela da napravi otklon od sumnjivih poslova koji su se radili za vreme bivšeg gradonačelnika Bogdana Labana.

„Tada bi javna nabavka bila napravljena tako da omogućava konkurenciju i transparentnost i da posao stvarno dobije najbolja ponuda od više njih i u smislu cene i kvaliteta izvođenja radova a ne kao sada a i mnogo puta pre, samo jedna ponuda. Vojvođansko istraživačko- analitički centar ’Voice’ je već pisao o povezanosti firme ’Ekstra Auto Transport’ sa dobijanjem poslova u Vojvodini a sve u sprezi sa lokalnim vlastima i SNS-om”, navedeno je u saopštenju.

Dveri smatraju da je sadašnja lokalna vlast vlast kontinuiteta, kako su naveli, pljačkanja građana Subotice, te da se to vidi na primeru svake javne nabavke.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Comments are closed.

blank
blank

Povezane vesti

blank

TSC gostuje lideru

Fudbalski klub TSC iz Bačke Topole danas, 2. maja od 19 časova, gostuje u Beogradu Crvenoj Zvezdi u utakmici 3. kola plej-ofa Mozzartbet Superlige. Šef

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.