blank

Subotica dobila 17.230 plavih kanti za odlaganje reciklažnog kućnog otpada

U Plavoj sali Gradske kuće danas su potpisani ugovori o davanju opreme za sakupljanje i reciklažu – kante i kontejneri za komunalni otpad.

blank
Foto: Subotičke.rs

Ugovore su potpisali pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Nemanja Erceg i gradonačelnik Grada Subotice, Stevan Bakić, ali i predsednici opština: Bačka Topola, Mali Iđoš, Senta, Čoka i Novi Kneževac.

“Grad Subotica zaključenjem ovog ugovora dobija 17.230 plavih kanti za odlaganje reciklažnog kućnog otpada, zapremine 120 litara i 35 zelenih kontejnera zapremine 1.100 litara. Dobijanjem ove opreme uvodimo nove korisnike u sistem prikupljanja komunalnog otpada i imaćemo kvalitetniju zaštitu životne sredine, veći komunalni red i lakše odvoženje komunalnog otpada”, rekao je gradonačelnik Bakić.

“Doniranjem ovih kanti zaokružena je primarna separacija, jer ćemo dobiti kantu za suvi otpad, a imamo i kante koje su prethone godine podeljene, odnosno zelene kante koje služe za mešoviti komunalni otpad. Na taj način pospešićemo rad regionalne deponije i podići stepen iskorišćenosti”, istakao je Nemanja Erceg, pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.