blank

Subotica slavi svoje dane! Saša Matić na Trgu slobode

Danas je u Gradskoj kući Radna grupa za organizaciju poslave Dana grada Subotice,u sastavu Jasmina Stevanović, Imre Kern, Miloš Nikolić i Aleksandar Medaković, predstavila program koji će trajati tri dana.

blank
Foto: Subotičke.rs

1. Septembar je za sve Subotičane idealna prilika da na glavnom gradskom trgu zajedno uživaju u različitim programima upriličenim za slavlje povodom obeležavanja Dana grada.

U mnoštvu programa koji se nude, svako će pronaći nešto za sebe: od muzike, koncerata, izložbi, radionica, prodaje hrane I pića, aliiI predstavljanja starih zanata, suvenira i sportskih manifestacija.

Proslava povodom subotičkog dana, počinje već u nedelju, 6. Subotičkim polumaratonom, od 8 časova kada će na svoju stazu istrčati namlađi. Uz apel svim sugrađanima da se u nedelju odluče da prošetaju, ili potrče, pre nego sednu u svoja vozila, organizatori očekuju ispunjen sportski dan. Za vreme trajanje trke od 5, 10 i 21 kilometar, kao i dečije trke biće zatvorene ulice koje su, a trkačkoj ruti do 13 časova, i izmenjene trase gradskih autobusa.

Gradskim trgom će se u četvrtak čuti klasična muzika Subotičkog simfonijskog prkestra, sa tri tenora Marka Živkovića, Ermina Ašćerića i Stevana Karanca. Ovo će biti ujedno i obeležavanje prve decenije postojanja simfonijskog orkestra koji će nastupati u punom sastavu pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića. Direktor subotičkog orkestra, Miloš Nikolić, najavio je izvođenje dela Verdija, Pučinija i Donicetija, pa će ljubitelji klasične muzike imati priliku da čuju gradski simfonijski orkestar.

Jasmina Stevanović, član Radne grupe istakla je da će centralni muzički koncert 1. septembra biti koncert Saše Matića, sa početkom od 21 čas.

Trećeg dana, na centralnoj bini svoj muzički program odsviraće rok grupa “Piramiš”.

Sada već tradicionalni događaj je poseta gradonačelnika subotičkom porodilištu gde se daruju bebe rođene 01. septembra, i njihove majke. 

Sve ustanove kulture u našem gradu pripremaju program kako bi svi zajedno proslavili Dan grada, pa se tako sledeće nedelje organizuju promocije knjiga, izložbe, filmovi i predstave.

Organizator proslave je Turistička organizacija Subotice koja je za ovu višednevnu manifestaciju izdvojila 8.960.000 dinara, rekao je Aleksandar Medaković, direktor i dodao:

„Turistički informativni centar će ova tri dana raditi od 8 do 20 časova, gde će svi sugrađani i turisti moći blagovremeno da se informišu o celokupnom programu proslave Dana grada. Takođe, Turistička organizacija je 31. avgusta, 1 i 2. septembra organizovala od 13 časova i besplatne pešačke ture za sve turiste i zainteresovane sugrađane. Pozivamo sve da zajedno sa nama uživaju u programu koji smo priredili za ovogodišnji Dan grada”, zaključio je Medaković.

Propratni “Vašar hrane, pića i rukotvorina”, tradicionalno se organizuje u sklopu programa obeležavanja Dana grada a organizatori su „Subotičke pijace” uz podršku „Tržnice”. Ove godine okupiće se više od 40 izlagača iz regiona i drugih delova Srbije.

Grad Subotica, Subotički polumaraton i Leuka, u saradnji sa Registrom davalaca matičnih ćelija, organizuju upis u Nacionalni Registar davalaca matičnih ćelija. Ovo je drugi put da se na sportskoj manifestaciji organizuje ovako jedan važan događaj, upis u Nacionalni registar davalaca matičnih ćelija. Svi koji imaju između 18 i 45 godina, i nemaju medicinskih tegoba, mogu biti davaoci matičnih ćelija.

Program proslave Dana grada možete naći na sajtu www.subotica.rs, ili vam predlažemo da se tih dana prošetate do centra grada i lično se uverite u veliki broj različitih kulturno-zabavnih programa, koji bi trebalo da zadovolje različite ukuse.

Imaš priču? Imaš vest? Budi i ti reporter!

Javi nam se!

Podelite vest sa prijateljima:

blank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

blank
blank

Povezane vesti

blank

Pretežno sunčano

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda, današnja temperatura u Subotici kretaće se u rasponu od 12 do 25 stepeni Celzijusa. Većina hronično obolelih osoba može očekivati

Detaljnije »

Portal Subotičke.rs koristi kolačiće u cilju optimizacije funkcionalnosti i sadržaja sajta.
Korišćenjem portala prihvatate upotrebu kolačića.